ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα – Πώς θα λειτουργούν

Οι νέες Φρεγάτες θα βασιστούν σε τεχνολογικές εξελίξεις που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα – Πώς θα λειτουργούν

Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα καθώς η υπόλοιπη… δουλειά θα γίνεται από drone τεχνολογία.

Μιλώντας για το σχεδιασμό της μελλοντικής φρεγάτας Type 32 του Βασιλικού Ναυτικού, ο Τζον Χόουϊ, διευθυντής εσωτερικών υποθέσεων στα Babcock Shipyards, είπε ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει στο μισό το πλήρωμα της φρεγάτας σε σύγκριση με τη φρεγάτα Type 31, από την οποία θα προέλθει και η οποία πρέπει να αντικαταστήσει μέρος των ανθυποβρυχιακών φρεγατών τύπου 23.

Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα

«Για να το επιτύχουν αυτό, οι Βρετανοί μηχανικοί θα βασιστούν στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, ιδίως όσον αφορά τα αυτόνομα πλοία, για να αναλάβουν τις λειτουργίες μέρους του πληρώματος», σημειώνει το meta-defense.fr.

Oι Άγγλοι πιστεύουν ότι έως το 2035 θα έχουν καταφέρει να φτιάξουν φρεγάτες με 50 μέλη πληρώματος καθώς και να δημιουργήσουν πλήρως ρομποτικά πλοία.

Οι φρεγάτες τύπου 23 Duke-class, οι οποίες θα αντικατασταθούν από τη φρεγάτα Type 32 στο Βασιλικό Ναυτικό, έχουν πλήρωμα 185 μελών.

Πηγή geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα – Πώς θα λειτουργούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.