ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία μπορεί πλέον να ρυθμίζει τις υποθέσεις της με στρατιωτική δράση»!

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα η κυβέρνηση αναμένει πότε ο Ερντογάν θα βρεθεί σε διάλογο, εκείνος συνεχίζει τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του.

Ερντογάν: «Η Τουρκία μπορεί πλέον να ρυθμίζει τις υποθέσεις της με στρατιωτική δράση»!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το… βιολί του συνεχίζει ο προκλητικός Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα που η Αθήνα αναμένει πότε ο σουλτάνος δικτάτορας θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί λύση στο Αιγαίο και τη μέση Ανατολή, εκείνος συνεχίζει τις πολεμοχαρείς τοποθετήσεις του.

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ερντογάν δήλωσε ότι «…είναι πλέον συνείδηση σ΄ όλο τον κόσμο ότι η Τουρκία έχει λόγο και την ικανότητα να εφαρμόζει τις πολιτικές της με ενεργή στρατιωτική υποστήριξη επί τόπου. Η Τουρκία έχει πλέον φτάσει σε ένα επίπεδο όπου είναι σε θέση να υποστηρίξει όλους τους φίλους της», είπε αναφερόμενος στο Αζερμπαϊτζάν.

Η χρήση της «στρατιωτικής υποστήριξης» έγινε αισθητή και στα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα επί δύο μήνες πίεσε την Ελλάδα με στρατωτικά μέσα, προκαλώντας μεταξύ άλλων και σοβαρή οικονομική αιμορραγία. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εκείνη με τη στάση της οδήγησε στις «διερευνητικές συνομιλίες» με την Τουρκία. Πριν την έξοδο του τουρκικού στόλου η Αθήνα είχε εκδηλώσει οποιαδήποτε επιθυμία για διάλογο; Δεν το θυμόμαστε…

Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν δεν θα μπρούσε να περιγράψει πιο καθαρά τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία «…λύνει τις υποθέσεις της».

Ο Ερντογάν είναι προφανές ότι έχει εξασφαλίσει το «πράσινο φως» των «βασικών παικτών» της Δύσης για όσα λέει και πράττει. Είναι οι ίδιοι που με κάποιο τρόπο μας…έπεισαν ότι θα ΄ναι “πιο αποτελεσματικές οι απειλές κυρώσεων, από τις ίδιες τις κυρώσεις”, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Το πιο επικίνδυνο δεν είναι τι λέει και τι κάνει ο Ερντογάν με την ανοχή και την υποστήριξη της Δύσης. Ο πραγματικός κίνδυνος στα ελληνοτουρκικά είναι ότι δείχνουμε μια εμμονική άρνηση να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, ελπίζοντας πάντα ότι ο Ερντογάν δεν εννοεί αυτά που λέει αλλά…κάτι άλλο.

Αν και η πραγματικότητα ,ειδικά τους τελευταίους μήνες μας διαψεύδει κάθε ημέρα πανηγυρικά, εμείς εξακολουθούμε το «…ταξίδι μας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» …Μόνο που κι αυτή η βάρκα είναι έτοιμη να βυθιστεί…

Πηγή www.militaire.gr

Exit mobile version