ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: Τρελάθηκε με τον Τούρκο ο Πούτιν – Μπαίνει η Ρωσία στον πόλεμο

Ερντογάν: Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία αφού η Ρωσία όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να επέμβει στον πόλεμο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν υπέρ των Αρμενίων. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ η Τουρκία έχει στείλει 600 Τούρκους στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ άρα η Μόσχα βλέπει νατοϊκή εμπλοκή...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ερντογάν: Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία αφού η Ρωσία όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να επέμβει στον πόλεμο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν υπέρ των Αρμενίων.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ η Τουρκία έχει στείλει 600 Τούρκους στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ άρα η Μόσχα βλέπει νατοϊκή εμπλοκή στον Καύκασο, οπότε και έχει παρθεί η απόφαση εμπλοκής της στον πόλεμο Μπακού – Γερεβάν στο Αρτσάχ/Ναγκορνο Καραμπάχ.

Tουρκία: Πάει φουλ για πόλεμο με την Ελλάδα – Αυξάνει την περιοχή έρευνας και διάσωσης

Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη βάση της Συνθήκης της Τασκένδης να παράσχει βοήθεια στην Αρμενία αν η χώρα δεχτεί επίθεση από ξένες δυνάμεις.

Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Αζερμπαϊτζάν ήταν το άλλωθι που έψαχνε η Ρωσία για να επέμβει που δεν θέλει με τίποτα να εμπλέκεται το ΝΑΤΟ στα θέματά της στον Καύκασο.

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικό Embraer και τουρκικό ATR 72-600 σχεδόν συναντήθηκαν στο Αιγαίο

Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε προειδοποιήσει πως η Μόσχα δεν θα ανεχτεί εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή, εμπλοκή που πλέον είναι αποδεδειγμένη.

Exit mobile version