ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Η δεύτερη αμερικανική πρόταση δεν έχει ακουστεί πολύ και αυτό της δίνει πόντους

Φρεγάτες: Η δεύτερη αμερικανική πρόταση βγήκε στην δημοσιότητα αρχικά από ελληνοαμερικάνο που επικοινώνησε με το armyvoice.
Φρεγάτες: Η δεύτερη αμερικανική πρόταση δεν έχει ακουστεί πολύ και αυτό της δίνει πόντους

Φρεγάτες: Η δεύτερη αμερικανική πρόταση βγήκε στην δημοσιότητα αρχικά από ελληνοαμερικάνο που επικοινώνησε με το armyvoice.

Η πρόταση αυτή, αν και δεν φαίνεται να προκρίνεται από την αμερικανική κυβέρνηση, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με την πρόταση των Αμερικανών της Lockheed Martin για τις MMSC.

Το πλεονέκτημα την πρότασης αυτής είναι, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ότι δεν έχει… ακουστεί.

Συνήθως, όπως έλεγαν οι συγκεκριμένες πηγές στο Sportime, οι προτάσεις που έρχονται χωρίς πολλές φανφάρες είναι και οι πιο ουσιαστικές.

Τέτοιες προτάσεις να πούμε πως ήταν η Ολλανδική και η Βρετανική, ενώ πολλοί περιμένουν ισχυρή απάντηση και από την Γερμανία.

Οι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού είχαν να πουν για τον επαγγελματισμό των Ολλανδών και των Βρετανών.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ολλανδική πρόταση, μαζί με την γαλλική είναι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ναυάρχων.

Η βασική διαφορά των δύο προτάσεων είναι η απείρως καλύτερη πρόταση των Ολλανδών στα πλοία ενδιάμεσης λύσης, μία διαφορά που στο τέλος μπορεί να κρίνει το νικητή.

Οι Βρετανοί δίνουν ως πλοία ενδιάμεσης λύσης τις Type 23 ενώ οι πρόταση των Ολλανδών αφορά σε δύο προσφάτως εκσυγχρονισμένες φρεγάτες πολλαπλών αποστολών κλάσης Karel Doorman (M), δηλαδή τα νεότερα «αδέλφια» των ελληνικών φρεγατών S.

Οι Ολλανδοί προσφέρουν στην Ελλάδα τα πλοία HNLMS Van Speijk (F828) και HNLMS Van Amstel (F831) τα οποία παραδόθηκαν στο ολλανδικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 1995 και τον Μάιο του 1993 αντίστοιχα.

Οι Γάλλοι σχετικά με τα πλοία ενδιάμεσης λύσης πάγωσαν το Π.Ν. όταν αποφάσισαν να δώσουν τα παλιά πλοία Jean Bart και Latouche-Tréville, εν αναμονή της κατασκευής τεσσάρων νέων γαλλικών φρεγατών τύπου FDI.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η δεύτερη αμερικανική πρόταση (σ.σ. 8η στη σειρά) ήρθε από το… πουθενά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για παλαιότερη πρόταση των Αμερικανών, η οποία όμως φαίνεται πως δεν προωθείται ζεστά από την αμερικανική κυβέρνηση. Για την ώρα, γιατί όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή.

Οι Αμερικανοί φαινεται πως προτιμούν να προωθήσουν την πρόταση της Lockheed Martin αφού η πρόταση της Gibbs & Coxx είχε επαναληφθεί στην Ελλάδα το 2019 όμως τότε δεν είχε σταλεί ούτε LOR από την Ελλάδα.

Η Gibbs & Coxx είχε προσπαθήσει να πάρει των διαγωνισμό και των νέων αμερικανικών φρεγατών, όμως προτιμήθηκε και στις ΗΠΑ η πόταση της Lockheed Martin για τις ΜΜSC.

Σύμφωνα με τον Νaval Αnalyses η Gibbs & Coxx προσφέρει ως ενδιάμεση λύση τέσσερις (4) κορβέτες νέου σχεδιασμού.

Δεν έχει διαρρεύσει ο οπλισμός των πλοίων στη νέα αμερικανική πρόταση και εκεί μπορεί να κρύβονται εκπλήξεις.

Να πούμε ότι και η πρόταση των Ισπανών για τις F110 κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, όμως οι καλές σχέσεις Μαδρίτης και Άγκυρας και η έλλειψη στήριξης των Ισπανών στην Ελλάδα στις πρόσφατες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας βάζουν την Αθήνα σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το μέλλον της συγκεκριμένης πρότασης.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σοκ στην Άγκυρα – Οι Κούρδοι ξεκίνησαν τις διαδικασίες για ανεξάρτητο κράτος

Φρεγάτες: Το κόλλημα για την πρόταση των Ισπανών – Γάλλοι και Ολλανδοί περιμένουν τις ΗΠΑ

Φρεγάτες: Η δεύτερη αμερικανική πρόταση δεν έχει ακουστεί πολύ και αυτό μετράει

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος από υποβρύχια.

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος από υποβρύχια.

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος από υποβρύχια.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πρόταση-φωτιά από την Ινδία: Πύραυλοι BrahMos στην Κύπρο, στο «κόκκινο» η Άγκυρα

Πρόταση-φωτιά από την Ινδία: Πύραυλοι BrahMos στην Κύπρο, στο «κόκκινο» η Άγκυρα

Οι BrahMos είναι υπερηχητικοί πύραυλοι ακριβείας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: LANTIRN: Το «μάτι» των ελληνικών F-16 για νυχτερινές επιχειρήσεις και χαμηλές πτήσεις

LANTIRN: Το «μάτι» των ελληνικών F-16 για νυχτερινές επιχειρήσεις και χαμηλές πτήσεις

Το προηγμένο σύστημα LANTIRN αποτελεί κρίσιμο πολλαπλασιαστή ισχύος για την Πολεμική Αεροπορία, επιτρέποντας στα ελληνικά μαχητικά να επιχειρούν με ακρίβεια σε χαμηλό ύψος, ημέρα και νύχτα, κάτω από κάθε καιρική συνθήκη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία περνά στη λέιζερ εποχή της αεράμυνας

Η Τουρκία περνά στη λέιζερ εποχή της αεράμυνας

τεχνολογία αυτή τοποθετεί την Τουρκία σε μια επίλεκτη λίστα κρατών με ικανότητα ενεργητικών αμυντικών μέσων λέιζερ.

Ελληνοτουρκικά
Featured: Sniper ATP: Το «μάτι» που χρειάζεται άμεσα η Πολεμική Αεροπορία – Πώς απαντά η Τουρκία με 40 νέα F-16 Viper

Sniper ATP: Το «μάτι» που χρειάζεται άμεσα η Πολεμική Αεροπορία – Πώς απαντά η Τουρκία με 40 νέα F-16 Viper

Η Τουρκία εξοπλίζεται με 40 νέα F-16 Viper και πακέτο αναβάθμισης για άλλα 80, αποκτώντας πλεονέκτημα στον αέρα. Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να απαντήσει, και το Sniper ATP είναι το κρίσιμο κομμάτι του παζλ.

Featured
Ελληνοτουρκικά: Rafale F5: Το απόλυτο μαχητικό και ο ρόλος – κλειδί της Ελλάδας

Rafale F5: Το απόλυτο μαχητικό και ο ρόλος – κλειδί της Ελλάδας

Απογείωση ισχύος: Η Ελλάδα και το Rafale F5 φέρνουν νέα εποχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Αιγαίο έχει νέο αφεντικό: ΚΙΜΩΝ F-601, η φρεγάτα που δεν συγχωρεί

Το Αιγαίο έχει νέο αφεντικό: ΚΙΜΩΝ F-601, η φρεγάτα που δεν συγχωρεί

Με το υπερσύγχρονο ραντάρ SeaFire, το προηγμένο σύστημα μάχης και τα πυραυλικά της συστήματα Aster, αποτελεί τον ορισμό της θαλάσσιας υπεροχής.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Velos Rotors: Τα drones της ελληνικής startup που διεκδικούν ρόλο-κλειδί στην άμυνα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής

Velos Rotors: Τα drones της ελληνικής startup που διεκδικούν ρόλο-κλειδί στην άμυνα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής

Με νέα έκδοση του ηλεκτρικού της ελικοπτέρου προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου, η ελληνική Velos Rotors γίνεται σημείο αναφοράς σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, από την Ελλάδα έως τον Περσικό Κόλπο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ανατροπή στη Σουηδία: Οι ελληνικές Belharra «σαρώνουν» το Luleå – Σκέψεις για ακύρωση του προγράμματος της Saab

Ανατροπή στη Σουηδία: Οι ελληνικές Belharra «σαρώνουν» το Luleå – Σκέψεις για ακύρωση του προγράμματος της Saab

Το σουηδικό πρόγραμμα Ytstridsfartyg 2030 (YSF2030), με αρχικό στόχο την ανάπτυξη τεσσάρων βαρέων κορβετών με εγχώρια τεχνογνωσία, πλέον επανεξετάζεται.

Ελληνοτουρκικά