ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Μην ξεγράφετε τις γερμανικές MEKO Α 200 – Έχουν οπαδούς στο Π.Ν.

Φρεγάτες: Στην αγορά των φρεγατών το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ξεγράψει την προοπτική αγοράς τεσσάρων MEKO Α 200, με πολλούς υποστηρικτές.

Φρεγάτες: Στην αγορά των φρεγατών το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ξεγράψει την προοπτική αγοράς τεσσάρων MEKO Α 200, με πολλούς υποστηρικτές.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Φρεγάτες: Αντί την αγορά των δύο ή τεσσάρων γαλλικών FDI (Fregate de Defense et Intervention) ή αλλιώς Belharra ή των αμερικανικών φρεγατών ή των Ολλανδικών, το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ξεγράψει την προοπτική αγοράς τεσσάρων MEKO Α 200.

Τέσσερις γερμανικές φρεγάτες MEKO 200HN, που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1990, υπηρετούν στον ελληνικό στόλο με τις τρεις εξ αυτών να έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

Rafale: Ο εφιάλτης των Τούρκων για τους Meteor – Ακόμα θυμούνται τι έπαθαν

Μάλιστα σύμφωνα με τους Ρώσους, η παραγγελία τεσσάρων ακόμη πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία φαίνεται λογική καθώς αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επενδύσει στην ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας.

Oι γερμανικές MEKO Α 200 έχουν πολλές παραλλαγές, μία εξ αυτών είναι αυτή με συνδυασμό Αegis και βλήματα SM 2, που είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που θέλει η Ελλάδα.

Mία ακόμα σημαντική παράμετρος που ευνοεί την επιλογή των γερμανικών φρεγατών A 200 είναι πως η συγκεκριμένα η αγορά, περιμένει η Αθήνα, να λειτουργήσει ως αντισταθμιστικό στη μη υλοποίηση της παράδοσης των υποβρυχίων 214 στην Τουρκία.

Exit mobile version