ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Το αμερικανικό ναυτικό θέλει να πουλήσει της FFG/X σε όλους τους συμμάχους

Φρεγάτες: Η ραχοκοκακλιά του αμερικανικού στόλου θα είναι οι νέες αμερικανικές φρεγάτες FFG/X, όπως οι Knox και OH Perry στη δεκαετία του ’80. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει να κάνει βασικό πλοίο δικό του και τον συμμάχων του τις ιταλικής σχεδίασης φρεγάτες FFG/X. Eλληνοτουρκικά: Στα Rafale και οι AM39 Exocet Σύμφωνα με τον Κένεθ...

Φρεγάτες: Η ραχοκοκακλιά του αμερικανικού στόλου θα είναι οι νέες αμερικανικές φρεγάτες FFG/X, όπως οι Knox και OH Perry στη δεκαετία του '80.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Φρεγάτες: Η ραχοκοκακλιά του αμερικανικού στόλου θα είναι οι νέες αμερικανικές φρεγάτες FFG/X, όπως οι Knox και OH Perry στη δεκαετία του ’80.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει να κάνει βασικό πλοίο δικό του και τον συμμάχων του τις ιταλικής σχεδίασης φρεγάτες FFG/X.

Eλληνοτουρκικά: Στα Rafale και οι AM39 Exocet

Σύμφωνα με τον Κένεθ Μπρέιδγουαϊτ, αξιωματούχο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, με τις νέες φρεγάτες FFG/X θα μπορούσε να συμβεί ότι με τα αμερικανικά F-35, δηλαδή να πωλούνται σε όλα τις συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Βάσει σχεδιασμού προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 20 νέες FFG/X, με τις 10 από αυτές να έχουν ήδη παραγγελθεί στα ναυπηγεία Marinette Technologies, που ανήκουν στον Iταλό κατασκευαστή που κέρδισε τον διαγωνισμού σχεδιασμού των νέων φρεγατών που προέρχεται από τις γαλλο-ιταλικές φρεγάες FREMM.

Eίναι πιθανό οι κατασκευή των επόμενων 10 φρεγατών να γίνουν σε άλλα ναυπηγεία, ακόμα και εκτός ΗΠΑ ή σε ναυπηγεία αμερικανικών συμφερόντων. Πάει πουθενά το μυαλό σας;

Exit mobile version