ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιατί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα γίνεται στη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή

Σύμφωνα με το καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Λάβδα η συγκυρία επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα είναι κάκιστη.
Γιατί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα γίνεται στη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή

Στο κακό χρονικά σημείο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει Κωνσταντίνος Λάβδας

«Αφελής όποιος πιστεύει ότι θα αλλάξει η ατζέντα λόγω της συνάντησης αυτής», εξηγεί ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Μια επίσκεψη που τελικά θα είναι… αστραπή, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναμενεται να διανυκτερεύσει στην χώρα μας, αλλά θα έρθει το πρωί και αναμένεται να αναχωρήσει αργά το απόγευμα-βράδυ.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό πρόγραμμα υπήρξε σχέδιο για δείπνο που θα παρέθετε ο πρωθυπουργός στο ζεύγος Ερντογάν, ωστόσο η Εμινέ Ερντογάν δεν θα τον συνοδέψει στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο τούρκος πρόεδρος να μην διανυκτερεύσει.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί, τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με την πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται το μεσημέρι να προγραμματιστεί γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στην τουρκική αποστολή θα συμμετέχουν τουλάχιστον εννιά υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού, ενώ δεν θα συμμετέχουν Τούρκοι επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της Ελλάδας, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπάρχουν πέντε υπουργοί και δύο υφυπουργοί, οι οποίοι θα είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν τις συμφωνίες που έχουν ετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα.

Ελλάδα και Τουρκία θα επιδιώξουν την υπογραφή συμφωνιών πάνω στο μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή.

Ακόμη, οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή μία συμφωνίας που θα αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την κλιματική αλλαγή.

Καλά όλα αυτά όμως ο καθηγητής κύριος Λάβδας εξηγεί τους τρεις λόγους για τους οποίους η συνάντηση αυτή δεν γίνεται σε σωστό χρονικό σημείο. Μεταξύ άλλων εκφράζει τον φόβο του οτι ο Ερντογάν μπορεί, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Μητοτάκη, να εξαπολύσει επίθεση στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της, όμοια με αυτή που εξαπέλυσε πρόσφατα στη Γερμανία κατά του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Δείτε παρακάτω όσα λέει ο κ. Λάβδας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.