ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΗΠΑ: Οι Τούρκοι δεν θα ανανεώσουν τη NAVTEX

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αναμένει πως οι Τούρκοι ΔΕΝ θα ανανεώσουν την Navtex. Ο Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com, φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη πως περιμένει οι Τούρκοι να μην ανανεώσουν τη ΝΑVTEX. Ήδη από την Παρασκευή ο Μάικ Πομπέο...

Turkish seismic research vessel Oruc Reis is escorted by Turkish Navy ships as it sets sail in the Mediterranean Sea, off Antalya, Turkey, August 10, 2020. Picture taken August 10, 2020. Turkish Defence Ministry/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αναμένει πως οι Τούρκοι ΔΕΝ θα ανανεώσουν την Navtex.

Ο Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com, φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη πως περιμένει οι Τούρκοι να μην ανανεώσουν τη ΝΑVTEX.

Ήδη από την Παρασκευή ο Μάικ Πομπέο είχε ζητήσει από την Τουρκία να επιστρέψουν στα τουρκικά λιμάνια τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή του στην Μεγαλόνησο, χαρακτήρισε στον λογαριασμό του στο Twitter την Κύπρο ως «έναν από τους πιο αξιόλογους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ανησυχούμε για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας – Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο», τόνισε δε στις δηλώσεις του, μετά την συνάντησή του με το Νίκο Αναστασιάδη.

Exit mobile version