ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ισραήλ: Είναι επίσημο! Οι μίνι δολοφόνοι M-346 στην Ελλάδα

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν την προμήθεια στην Ελλάδα δέκα αεροσκαφών M-346 στην Ελλάδα για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.
Ισραήλ: Είναι επίσημο! Οι μίνι δολοφόνοι M-346 στην Ελλάδα

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν την προμήθεια στην Ελλάδα δέκα αεροσκαφών M-346 στην Ελλάδα.

Η Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) στην Καλαμάτα θα είναι εξοπλισμένη με δέκα αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo.

Τα αεροσκάφη αυτά, αναφέρει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, γνωστά και ως «Lavi», χρησιμοποιούνται επίσης στην ισραηλινή σχολή πολεμικής αεροπορίας και θεωρούνται πολύ επιτυχημένα.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που θα έχει σε λίγο καιρό η Ελλάδα στην Καλαμάτα από τους Ισραηλινούς, οπλίζεται σαν αστακός και καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 100 χλμ.

To Μ-346, ιταλικής παραγωγής, στην έκδοση M-346FA είναι ιδανικό για αποστολές CAP (σ.σ. περιπολίας) όμως μπορεί να φέρει και τρομερά όπλα αν το θελήσουν οι Ισραηλινοί και το ζητήσουν οι Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Συναγερμός – Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση – F-15 απογειώνονται στη Μεσόγειο!

Ελληνοτουρκικά: ΣΟΚ στην Τουρκία – Το Ριάντ βάζει Έλληνες πιλότους στα F-15

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Η ύφεση δύο ετών δείχνει πραγματική στο πεδίο όμως το υπόβαθρο μένει άθικτο και μπορεί να ξαναφουντώσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Οι πρώτες παραλαβές Spike φέρνουν στο Ναυτικό δυνατότητες για χτυπήματα ακριβείας πέρα από τον ορίζοντα και ανεβάζουν τις ελληνικές δυνατότητες αποτροπής στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Η ιδέα είναι απλή και τρομακτική για όποιον την αντιμετωπίζει. Ένα drone πέφτει στο στόχαστρο και ένα άλλο κρατά τον πύραυλο ζωντανό.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινά συστήματα που αλλάζουν την ελληνική άμυνα

Ισραηλινά συστήματα που αλλάζουν την ελληνική άμυνα

Η Ελλάδα προχωρά με ισραηλινά συστήματα σε αεράμυνα, UAV, πυραύλους και ηλεκτρονικό πόλεμο, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αποτρεπτική της ισχύ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικό Amazon 4×4 εμφανίστηκε σε μέτωπο της Ράκα

Τουρκικό Amazon 4×4 εμφανίστηκε σε μέτωπο της Ράκα

Η παρουσία του Amazon 4x4 στη Ράκα ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το πώς τουρκικές πλατφόρμες καταλήγουν σε συριακό πεδίο μάχης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι 1000 χλμ σε όλες τις Belharra: Τι λένε οι Τούρκοι

Πύραυλοι 1000 χλμ σε όλες τις Belharra: Τι λένε οι Τούρκοι

Οι αναφορές για ELSA μεγάλης εμβέλειας σε όλες τις Belharra έφεραν πρωτοσέλιδα στην Τουρκία με το ενδιαφέρον να πέφτει στο τι αλλάζει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ελληνοτουρκικά