ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ισραήλ: Όταν απέρριψαν τις φρεγάτες που μας πουλάνε οι ΗΠΑ – Ανέφικτο να γίνουν καλές

Οι Ισραηλινοί έκριναν ως «θλιβερά αδύναμο» τον εξοπλισμό των πλοίων LCS
Ισραήλ: Όταν απέρριψαν τις φρεγάτες που μας πουλάνε οι ΗΠΑ – Ανέφικτο να γίνουν καλές

Ισραήλ: Όταν απέρριψαν τις φρεγάτες που μας πουλάνε οι ΗΠΑ – Οι Ισραηλινοί τις ήθελαν, όμως κρίθηκε ανέφικτο να γίνουν καλές.

Οι ΗΠΑ είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισραήλ, αλλά σε σχέση με τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ οι Ισραηλινοί έριξαν… άκυρο στην αμερικανική επιλογή των Littoral Combat Ship.

Τα Littoral Combat Ship είναι τα πλοία που θέλει να δώσει η Lockheed Martin στην Ελλάδα.

Οι αμερικανικές φρεγάτες αρχικά συστήθηκαν ως οι MMSC, όμως στην πορεία για να απεμπλακούν από τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τα συγκεκριμένα πλοία στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, μετονομάστηκαν σε HF2.

Αναφορικά με το Ισραήλ, η μόνη αμερικανική επιλογή για τα νέα πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, με δυνατότητες άμυνας περιοχής, ήταν το Littoral Combat Ship.

Το Ισραήλ αρχικά αποφάσισε να αγοράσει τα συγκεκριμένα πλοία, έτσι ξεκίνησε μελέτες και προκειμένουν να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων των πλοίων, σε συνάρτηση με το κόστος τους.

Οι Ισραηλινοί ήθελαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο να διαθέτουν τα πλοία πλήρως ικανή αεροπορική άμυνα, αντιαεροπορικά καθώς και αντι-υποβρυχιακά όπλα (σ.σ. τα ίδια θέλουν και οι Έλληνες ναύαρχοι για τα νέα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τελικά, το έργο της αναβάθμισης των αμερικανικών πλοίων στα επίπεδα των στάνταρ του Ισραήλ «κρίθηκε ανέφικτο».

Μάλιστα, οι Ισραηλινοί έκριναν ως «θλιβερά αδύναμο» τον εξοπλισμό των πλοίων LCS των ΗΠΑ, καθώς χρειάζονταν πλοία με ικανότητες ΑΑ περιοχής.

Τελικά οι Ισραηλινοί στράφηκαν στους Γερμανούς και πρόκριναν την κορβέτα Sa’ar 6, με την ναυτική εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome της Rafael Advanced Defence Systems, αντιπυραυλικό σύστημα Barak της Israel Aerospace Industries και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου από την Elbit Systems.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισραήλ: Όταν απέρριψαν τις φρεγάτες που μας πουλάνε οι ΗΠΑ – Ανέφικτο να γίνουν καλές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.