ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κάποια από τα «Desert Falcons» των ΗΑΕ πιθανότατα να βρεθούν στο Αιγαίο

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι κάποια απο τα Desert Falcons των ΗΑΕ θα «παίξουν μπάλα στο Αιγαίο» απο την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, αφού η Στρατηγική συμφωνία της Ελλάδος με τα ΗΑΕ περιλαμβάνει και την μεταστάθμευση μαχητικών στο διάστημα  της Αναβάθμισης των F-16 της ΠΑ σε Viper ! Αυτές οι πληροφορία έχει φθάσει και στα Τουρκικά...

Κάποια από τα «Desert Falcons» των ΗΑΕ πιθανότατα να βρεθούν στο Αιγαίο
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι κάποια απο τα Desert Falcons των ΗΑΕ θα «παίξουν μπάλα στο Αιγαίο» απο την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, αφού η Στρατηγική συμφωνία της Ελλάδος με τα ΗΑΕ περιλαμβάνει και την μεταστάθμευση μαχητικών στο διάστημα  της Αναβάθμισης των F-16 της ΠΑ σε Viper !

Αυτές οι πληροφορία έχει φθάσει και στα Τουρκικά αυτιά και υπάρχει η σχετική αναστάτωση. Εξάλλου μετά την προμήθεια 50 F-35 της Πολεμικής αεροπορίας των HAE  ,θα υπάρχουν προς διάθεση με πολυ χαμηλό κόστος τα Desert Falcons  ,αλλά και τα Μιραζ 2000-9.

Τα ΗΑΕ επένδυσαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη για το F-16 E / F Block 60 Desert Falcon. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2003 και οι δοκιμές πτήσης από τον Lockheed Martin ξεκίνησαν στις αρχές του 2004.

Η εκπαίδευση πιλότων των ΗΑΕ για το F-16E / F ξεκίνησε στην Tucson Air National Guard Base, AZ τον Σεπτέμβριο του 2004, και η πρώτη ομάδα πιλότων ολοκλήρωσε προπόνηση τον Απρίλιο του 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Meteor: Ο πύραυλος των μαχητικών Rafale που θα «τρομοκρατεί» την τουρκική αεροπορία (pics,vid)

Το πρώτο Desert Falcons έφτασε στα ΗΑΕ τον Μάιο του 2005. Όλα τα αρχικά 60 αεροσκάφη έχουν παραδοθεί και όλη η εκπαίδευση πραγματοποιείται τώρα στα ΗΑΕ. Τα F-16 έχουν ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων όπλων, αλλά η πολιτική της Mideast έχει κρατήσει μερικά αμερικανικά όπλα από τα χέρια των ΗΑΕ.

Τα Desert Falcons δεν θα φέρουν τους ίδιους μυστικούς πυραύλους AGM-158 JASSM μεγάλου βεληνεκούς που βρέθηκαν στα αμερικανικά Βομβαρδιστικά αλλά και τα F-16 , για παράδειγμα. Ούτε μπορούν να φέρουν τα παρόμοια παράγωγα MBDA Storm Shadow «Black Shahine» που εξοπλίζουν το στόλο Mirage 2000-9 των ΗΑΕ.

Από την άλλη πλευρά, η σειρά ολοκληρωμένων όπλων του Desert Falcons  περιλαμβάνει πυραύλους μεσαίας εμβέλειας, κατευθυνόμενους από GPS / IIR AGM-84H SLAM-ER που μπορούν να προσφέρουν ακριβείς επιτυχίες σε πλοία και στόχους εδάφους σε απόσταση 250 χιλιομέτρων.

Σε μικρότερες αποστάσεις, οι κρυφές βόμβες AGM-154C JSOW και οι βόμβες  GBU-39 τους παρέχουν ευρείες δυνατότητες επίθεσης ενός περάσματος έναντι σκληρών στόχων.  Στον αέρα, οι πύραυλοι μ AIM-9X Block II Sidewinder τους δίνουν την ικανότητα  υπερτερούν σε επιλογή μάχης που πολλοί από τους γείτονες των ΗΑΕ δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα !

Πηγή: Veteranos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έβρος: Ο φράχτης «μεγαλώνει» και γίνεται «ασπίδα» μαζί με άλλα εργαλεία αποτροπής

Ελληνοτουρκικά: Έλληνες, Τούρκοι, Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι κατέγραφαν τις κινήσεις του ΠΝ!

Exit mobile version