ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κύπρος: «Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν: «Η επανένωση απομακρύνεται»

Προβληματισμένοι αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν καθώς σβήνουν οι ελπίδες για επανένωση.
Κύπρος: «Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν: «Η επανένωση απομακρύνεται»

Κύπρος: «Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα Κατεχόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι δέσμια της Τουρκίας του Τούρκου προέδρου και απομονωμένα από την υπόλοιπη Κύπρο και γενικότερα τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το Euronews, οι πανηγυρισμοί της Κυριακής έδωσαν την θέση τους στον προβληματισμό της επόμενης ημέρας. Ο Ερντογάν εδραίωσε την θέση του και μαζί την επιμονή του στην λύση των δύο κρατών. Κι όσοι επιθυμούν να ζήσουν χωρίς εγγυήσεις σε μια επανενωμένη Κύπρο δεν βλέπουν τις ελπίδες τους με αισιοδοξία, καθώς και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ είναι θιασώτης της διχοτόμησης.

Οσο η πράσινη γραμμή των 183 χιλιομέτρων που χωρίζει ην Κύπρο στα δύο, εκτός του ότι την καθιστά το μόνο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τελεί υπό κατοχή, από σύμβολο διχοτόμησης, εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε σύμβολο εγκλωβισμού των τουρκοκυπρίων σε ένα διεθνές απομονωμένο μόρφωμα.

Καθώς ο Ερντογάν μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της ηγεμονίας του τα Κατεχόμενα βλέπουν την κοινότητά τους να προσδένεται όλο και περισσότερο στο άρμα του και τις ελπίδες για μια ελεύθερη Κύπρο να σβήνουν.

Κάτοικοι στα Κατεχόμενα καταθέτουν τον έντονο προβληματισμό τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν και τονίζουν οτι το μέρος δεν είναι βιώσιμο καθώς η Βόρεια Κύπρος εξαρτάται αποκλειστικά από την Τουρκία καθώς πρέπει να εισάγει ακόμη και το νερό.

«Η Τουρκία μας πατρονάρει συνεχώς. Μας φέρονται σαν τα μωρά τους. Δηλαδή. Μετά το 1974 πρέπει να παραμείνουμε κολλημένοι στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να συναναστραφούμε με ανθρώπους που θεωρούμε γείτονές μας. Τους κατοίκους του νησιού», λέει Τουρκοκύπριος που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ πλέον.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Euronews για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο

Πηγή geostratigika.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.