ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

Μητσοτάκης: Σαφές μήνυμα για τους όρους του διαλόγου με την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη συνάντηση, που είχε ο πρωθυπουργ;oς την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιανγκ Γετσί, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε την...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Μητσοτάκης: Σαφές μήνυμα για τους όρους του διαλόγου με την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση, που είχε ο πρωθυπουργ;oς την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιανγκ Γετσί, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε την προϋπόθεση για να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκά.

«Σ’ αυτήν (σ.σ. την πρόκληση Ερντογάν) απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις». Επεσήμανε ότι η χώρα μας και μπορεί και θέλει «να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς η λογική να παραβιάζεται. Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές», τόνισε.

Exit mobile version