ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου στα F-35 που θέλει η Ελλάδα

Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου στα F-35 προσθέτει η Lockheed Martin μέσω της Northrop Grumman.

Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου στα F-35 προσθέτει η Lockheed Martin και η Northrop Grumman.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου στα F-35 προσθέτει η Lockheed Martin μέσω της Northrop Grumman.

Η αναβάθμιση στοχεύει στην «αύξηση ενημέρωσης, κινδύνων βοηθώντας τους πιλότους να αποφύγουν, να εμπλακούν και να νικήσουν σύγχρονες απειλές», αναφέρει η Deborah Norton.

Η Northrop, γράφει το flightglobal.com/strong>, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τον εξοπλισμό των περισσότερων από 610 F-35 που έχουν ήδη παραδοθεί. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι αποφάσεις για εκτέλεση μετασκευών, καθώς και ο χρόνος και οι τοποθεσίες αυτών των πιθανών αναβαθμίσεων, θα ληφθούν από το F-35 Joint Program Office και τον κύριο ανάδοχο Lockheed Martin.

Βάσει της σύμβασης, η Northrop θα εμβαθύνει στην ενοποίηση μεταξύ του συστήματος ASQ-242 ολοκληρωμένων επικοινωνιών, πλοήγησης και ταυτοποίησης (ICNI) και του συστήματος ηλεκτρονικών πολέμων / αντιμέτρων ASQ-239 της BAE. Η αξία της σύμβασης δεν αποκαλύφθηκε.

Το ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου ASQ-239 της BAE παρέχει προειδοποίηση ραντάρ, υποστήριξη στόχευσης, αυτοπροστασία και τον εντοπισμό πυραυλικών απειλών.

Παρά τις κλειστές πόρτες που βρήκε η χώρα μας στο αίτημα που έκανε προς τις ΗΠΑ μόλις πριν από λίγους μήνες για να αποκτήσει αριθμό μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-35, το Ελληνικό ενδιαφέρον δεν ατόνησε και ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα πρόταση προς την Κυβέρνηση Μπάϊντεν αυτή τη φορά, η οποία κάθε άλλο παρά φιλικά διάκειται προς τον Ερντογάν, αναφέρει το pentapostagma.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Rafale: Bλέπει 40 στόχους ταυτόχρονα και βάλλει στους 8 πιο επικίνδυνους

Φρεγάτες: Οι SCALP Naval με εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ κρυφό χαρτί των Γάλλων

Exit mobile version