ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Ερντογάν εγκαινίασε ορθόδοξη εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη και έστειλε απειλές στις ΗΠΑ για το drone

Εγκαίνια αλλά και απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ.
Ο Ερντογάν εγκαινίασε ορθόδοξη εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη και έστειλε απειλές στις ΗΠΑ για το drone

Η πρώτη νεόκτιστη Συριακή Ορθόδοξη εκκλησία στην Τουρκία είναι γεγονός με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βρίσκεται στα εγκαίνια της σε μία συμβολική κίνηση.

Ο Ερντογάν είναι γνωστός όλα αυτά τα χρόνια για τις συνεχείς μετατροπείς ορθόδοξων εκκλησιών σε τζαμιά και τεμένη έχοντας ανοίξει έναν άτυπο πόλεμο με τον χριστιανισμό.

Η πρώτη νεόκτιστη εκκλησία που ανοίγει τις πόρτες της από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας αποτελεί μία σημαντική πολιτιστική και πολιτική κίνηση από τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανέγερση της εκκλησία από το 2019.

Η εκκλησία, η οποία θα φιλοξενεί περίπου 750 πιστούς, αποτελεί μεγάλο γεγονός για τους περίπου 17 χιλιάδες πιστούς της Ασσυριακής χριστιανικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.

Ερντογάν: Δε θα αφήσουμε αναπάντητη την κατάρριψη του drone από τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα προς τις ΗΠΑ με νέες εμφατικές δηλώσεις. Η κατάρριψη του μη επανδρωμένου drone στη βόρεια Συρία από τους Αμερικανούς οι οποίοι θεώρησαν ότι αποτέλεσε κίνδυνο για τη βάση τους έγινε μεγάλο θέμα τις προηγούμενες ημέρες.

Οι Τούρκοι μάλιστα άργησαν να παραδεχτούν ότι πρόκειται για δικό τους UAV φοβούμενοι προφανώς τις αντιδράσεις των ΗΠΑ αλλά και τον περίγελο από την γκάφα που έκαναν με την τροχιά του drone ώστε οι ΗΠΑ να δράσουν ενάντιά τους.

O Ερντογάν τώρα όμως βγαίνει στην αντεπίθεση και δηλώνει πως η πράξη αυτή δε θα μείνει χωρίς απάντηση από την Τουρκία. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάρριψη του UAV είναι χαραγμένη στην εθνική μας μνήμη και σίγουρα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν έρθει η ώρα.»

Πηγή: Geostratigika.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.