ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Oruc Reis: Πώς οι Αμερικάνοι βγάζουν εκτός Ανατολικής Μεσογείου τους Τούρκους

Oruc Reis: Οι Αμερικάνοι ήδη έχουν σχεδιάσει έρευνες στην Κρήτη για φυσικό αέριο οπότε το σχέδιο των Τούρκων για έρευνες στην περιοχή έχει από την αρχή ναυαγήσει. Όπως συζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η αμερικανική ExxonMobil, σε συνεργασία με τα...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Oruc Reis: Οι Αμερικάνοι ήδη έχουν σχεδιάσει έρευνες στην Κρήτη για φυσικό αέριο οπότε το σχέδιο των Τούρκων για έρευνες στην περιοχή έχει από την αρχή ναυαγήσει.

Όπως συζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η αμερικανική ExxonMobil, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την γαλλική Total, θα ερευνήσουν μια περιοχή 40.000 τ.χλμ. ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η γεωπολιτική θέση της Κρήτης και της Ελλάδας βοηθούν στα σχέδια τους για να καταστήσουν την χώρα ενεργειακό κόμβο στην Ευρώπη.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πανικός στην Τουρκία – Οι Αρμένιοι βομβαρδίζουν τουρκική βάση

Η εγγύτητα της Ελλάδας με τις ευρωπαϊκές αγορές κάνουν την όποια ανακάλυψη φυσικού αερίου άμεσα εμπορεύσιμη, πράγμα που έχει μεγάλη σημασία για τους Αμερικανούς.

Oruc Reis: Όλα έτοιμα για να βρεθεί στην Κρήτη

Exit mobile version