ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Αντίστροφη μέτρηση για το drone ΑΝΚΑ-3 και το μαχητικό KAAN που θα κάνουν τη διαφορά»

Η Τουρκία μέχρι το τέλος του 2023 θα απογειώσει το μη επανδρωμένο μαχητικό αλλά και το εθνικό μαχητικό.
Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Αντίστροφη μέτρηση για το drone  ΑΝΚΑ-3 και το μαχητικό KAAN που θα κάνουν τη διαφορά»

Έχοντας εισπράξει αρνητικά απαντήσεις από ΗΠΑ κι Ευρώπη για τη χορήγηση μαχητικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις «διαφημίζοντας» τα δικά τους αεροσκάφη.

Οπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, η Τουρκία υποστηρίζει πως πριν το τέλος του 2023 θα έχουν απογειωθεί το εξελιγμένο drone «ΑΝΚΑ-3», αλλά και το μαχητικό αεροσκάφος «KAAN».

Βεβαίως όπως διευκρίνισε ο ανταποκριτής του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, αυτά είναι πρότζεκτ που θα τελειοποιηθούν από το έτος 2032 και μετά. Τώρα απλά θα γίνει η επίδειξή τους και στα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν ώστε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους.

Είχατε διαβάσει πριν έναν μήνα περίπου στο Sportime την επιθυμία που είχαν οι Τούρκοι να πετάξουν το μαχητικό KAAN πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, ισχυριζόμενοι οτι «διαθέτει την ισχυρή δύο F-16!»

Από την άλλη σας ενημερώσαμε ότι το KAAN αποτελεί… πρόχειρη λύση και οτι προς το παρόν το τουρκικό αεροσκάφος έχει πολλές ατέλειες και δεν συγκρίνεται με τα σύγχρονα αεροσκάφη 5ης γενιάς, ούτε και μπορεί να κοντράρει τα Rafale.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.