ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: Έρχονται τα πρώτα Rafale!

Οι περισσότεροι  έχουν επικεντρωθεί στο διπλωματικό «θρίλερ» των τελευταίων ημερών, με Τουρκία, ΗΠΑ και Γερμανία να θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, ωστόσο ταυτόχρονα ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα των ΕΔ συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση...
Πολεμική Αεροπορία: Έρχονται τα πρώτα Rafale!

Οι περισσότεροι  έχουν επικεντρωθεί στο διπλωματικό «θρίλερ» των τελευταίων ημερών, με Τουρκία, ΗΠΑ και Γερμανία να θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, ωστόσο ταυτόχρονα ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα των ΕΔ συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΑΕΕ) στην Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για νέα μονάδα, που θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕΠ) θα αποτελέσουν την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί δεν μας στέλνουν τις σύγχρονες τορπίλες για τα υποβρύχια!

Σε ότι αφορά την δομή της ομάδας θα εξοπλίζεται με:

2 ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων τύπου NH-90
2 ελικόπτερα Chinook ειδικής διαμόρφωσης

Στην αρχή του 2021 έρχονται τα πρώτα Rafale

Οι Έλληνες επιτελείς αλλά και τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων έχοντας εμπειρία από τις δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος κυρίως όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη των MIRAGE αλλά και τη συμφωνία για τα ελικόπτερα NH-90 εμφανίστηκαν απόλυτα προετοιμασμένοι.

Στις παρατηρήσεις τους φρόντισαν να συμπεριλάβουν κάθε λεπτομέρεια και να περιμένουν από τους Γάλλους πλήρη επίλυση όλων των θεμάτων τα οποία αφορούν τα μαχητικά, μεταχειρισμένα και καινούργια, τη συντήρηση, υποστήριξη αλλά και εκπαίδευση των στελεχών της ΗAF.

Πίεση χρόνου έχουν και οι δύο πλευρές με την Αθήνα να επιθυμεί το άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας αλλά χωρίς κενά και αστερίσκους και τους Γάλλους να έχουν ξεκάθαρη εντολή από τον ίδιο τον πρόεδρο Μακρόν να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να δώσουν στην HAF ότι καλύτερο τόσο σε αεροσκάφη όσο και σε υποστήριξη.

Για τον Γάλλο πρόεδρο το deal με την Ελλάδα για τα RAFALE δείχνει ότι αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο θέλει να κερδίσει για να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα στις σχέσεις με την Αθήνα. Άλλωστε το Παρίσι άνοιξε τη συζήτηση για τα RAFALE αιφνιδιάζοντας ευχάριστα την Ελληνική πλευρά όταν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των φρεγατών Belhara έδειξαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τόσο τα στελέχη της ΓΔΑΕΕ όσο και οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί την αποστολή να «τρέξουν» τη συμφωνία εκφράζουν ιδιαίτερη αισιοδοξία ότι τα πρώτα RAFALE θα φτάσουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2021.

Πηγή: pentapostagma.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Ελληνοτουρκικά: Στα 2 δισ. ευρώ το «deal» με τους Γάλλους για τα Rafale – Έρχεται η απόλυτη υπεροχή σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Οργή Τσαβούσογλου κατά Πελόζι: «Θα σέβεστε τον τουρκικό λαό»

Ελληνοτουρκικά: Εκνευρισμός στην Άγκυρα μετά τους Med7 – Ακραίες αντιδράσεις!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Καστελλόριζο και Λωζάννη η ιστορική αλήθεια απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς

Καστελλόριζο και Λωζάννη η ιστορική αλήθεια απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς

Η αλήθεια για το Καστελλόριζο και τη Συνθήκη της Λωζάννης αποκαλύπτει πως το νησί δεν ανήκε ποτέ στην Τουρκία μετά το 1912 και παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κατάρ και Τουρκία φτιάχνουν κοινό στόλο με Rafale και προκαλούν συναγερμό σε Ισραήλ και Ελλάδα

Κατάρ και Τουρκία φτιάχνουν κοινό στόλο με Rafale και προκαλούν συναγερμό σε Ισραήλ και Ελλάδα

Το Κατάρ εκπαιδεύει Τούρκους πιλότους στη βάση Al Dukhan με Rafale που χρησιμοποιούνται ως εχθρικά αεροσκάφη γεγονός που ανησυχεί το Ισραήλ για διαρροή τεχνολογίας και την Ελλάδα για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Red 6 αλλάζει τα F 16 και δείχνει τον δρόμο για τα ελληνικά Viper

Το Red 6 αλλάζει τα F 16 και δείχνει τον δρόμο για τα ελληνικά Viper

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ενσωματώνει το Red 6 στα F 16 και η τεχνολογία αυτή ανοίγει προοπτικές για τα ελληνικά Viper με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το δίλημμα του Στόλου ανάμεσα σε FREMM και Gowind

Το δίλημμα του Στόλου ανάμεσα σε FREMM και Gowind

Η Ελλάδα καλείται να αποφασίσει αν θα ενισχύσει άμεσα το Πολεμικό Ναυτικό με μεταχειρισμένες φρεγάτες FREMM ή θα επενδύσει σε νέες Gowind με μακροχρόνια προοπτική.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: KSS III: Τα νοτιοκορεατικά υποβρύχια που αλλάζουν τους συσχετισμούς στο Αιγαίο

KSS III: Τα νοτιοκορεατικά υποβρύχια που αλλάζουν τους συσχετισμούς στο Αιγαίο

Τα νοτιοκορεατικά υποβρύχια KSS III προσφέρουν πυραύλους cruise μεγάλης εμβέλειας και στρατηγική κρούση, διαφοροποιούμενα από τα ελληνικά Type 214 και τα τουρκικά Reis.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι φρεγάτες Belh@rra με πυραύλους MdCN αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο

Οι φρεγάτες Belh@rra με πυραύλους MdCN αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο

Η αναβάθμιση των φρεγατών Belh@rra με πυραύλους MdCN δίνει στην Ελλάδα στρατηγική ισχύ και εμβέλεια 1.400 χιλιομέτρων, ανατρέποντας τις ισορροπίες απέναντι στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ισραηλινοί Spike NLOS αλλάζουν την άμυνα της Ελλάδας στον Έβρο και το Αιγαίο

Οι ισραηλινοί Spike NLOS αλλάζουν την άμυνα της Ελλάδας στον Έβρο και το Αιγαίο

Η Ελλάδα αποκτά τους υπερσύγχρονους πυραύλους Spike NLOS 6ης γενιάς με εμβέλεια άνω των 30 χιλιομέτρων και δυνατότητα εκτόξευσης από ξηρά θάλασσα και αέρα ενισχύοντας καταλυτικά την αποτροπή απέναντι στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα προκαλεί ανησυχία με εξοπλιστικά που καλύπτουν την Αθήνα

Η Άγκυρα προκαλεί ανησυχία με εξοπλιστικά που καλύπτουν την Αθήνα

Η Τουρκία επενδύει σε UAV, φρεγάτες, μαχητικά KAAN και πυραύλους 2.000 χιλιομέτρων, προκαλώντας ανησυχία σε Ισραήλ και Ελλάδα για την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: «Steel Dome» η νέα τουρκική ασπίδα που απειλεί Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Steel Dome» η νέα τουρκική ασπίδα που απειλεί Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία αναπτύσσει το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας Steel Dome με στόχο να καλύψει την «Γαλάζια Πατρίδα». Ένα πλέγμα που δημιουργεί γκρίζες ζώνες και ενισχύει τον τουρκικό έλεγχο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ελληνοτουρκικά