ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προτείνουν για Νόμπελ Ειρήνης τον Ερντογάν;

Κι όμως ο Ερντογάν ίσως είναι υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης!
Προτείνουν για Νόμπελ Ειρήνης τον Ερντογάν;

Μπορεί η Τουρκία με την προκλητικότητα της να κάνει άνω κάτω τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, όμως αυτό φαίνεται πως δεν ενοχλεί ορισμένους στη γειτονική χώρα, που προτείνουν τον Ρετζέν Ταγίπ Ερντογάν ακόμη και για το Νόμπελ Ειρήνης!

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Dov S. Zakheim δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν «αξίζει» να είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Dov S. Zakheim , κλήθηκε να σχολιάσει τη Συμφωνία Αποστολής Σιτηρών που υπογράφηκε με την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ στο άρθρο που έγραψε για το The Hill .

Ο Dov S. Zakheim περιέγραψε τη Συμφωνία Αποστολής που υπογράφηκε για τα ουκρανικά σιτηρά να φτάσουν στη διεθνή αγορά ως «σωτήρια».

Αναφερόμενος στα βήματα που έκανε ο Πρόεδρος Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική, είπε: «Η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν μπορεί να είναι επιθετική και ασυνεπής, αλλά ο μόνος λόγος που ήταν δυνατή η συμφωνία ήταν επειδή κατάφερε να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές» .

Τέλος, ο Dov S. Zakheim είπε ότι ο Ερντογάν αξίζει να είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης  όμως θα ήταν «απίθανο» να λάβει το βραβείο λόγω των «αυταρχικών εσωτερικών πολιτικών του» .

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά