ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρώσοι: Στα χαρτιά τα F-35 στην Ελλάδα – Δεν θα κλιμακώσουν οι ΗΠΑ τις σχέσεις με την Τουρκία

Στα χαρτιά βλέπουν να μένουν οι Ρώσοι τα σχέδια της Ελλάδας για τα F-35.

Ρώσοι: Στα χαρτιά τα F-35 στην Ελλάδα - Δεν θα κλιμακώσουν οι ΗΠΑ τις σχέσεις με την Τουρκία
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ρώσοι: Στα χαρτιά τα F-35 στην Ελλάδα, αφού όπως αναφέρεται οι Αμερικανοί δεν θα θελήσουν να κλιμακώσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής από το Δημοκρατικό Κόμμα, Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για τη μεταφορά των μαχητικών F-35A Lightning II στην Ελλάδα, που αρχικά είχαν κατασκευαστεί για την Τουρκία και πληρώθηκαν από αυτήν.

Σύμφωνα με το ρωσικό new_militarycolumnist η «πρωτοβουλία του γερουσιαστή είναι πιθανό να παραμείνει απλώς μια πρωτοβουλία».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η Ουάσιγκτον «δεν θα συμφωνήσει σε μια τέτοια κλιμάκωση των σχέσεων με την Άγκυρα».

Πάντως αναφορικά με τα F-35, οι Τούρκοι σχεδιάζουν ήδη την κατασκευή και δεύτερου αεροπλανοφόρου, ώστε αυτή τη φορά να βάλουν επάνω F-35 B.

H Toυρκία επισήμως έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα των F-35, λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400.

Σχετικά με τους S-400, το πρακτορείο Αvia.pro, έφερε στην δημοσιότητα ρωσικές δορυφορικές φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν τους έχουν καν εγκαταστήσει εκτός αποθηκών.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε χαρακτηρίσει απόρρητη την όποια πληροφορία αναφορικά με τους S-400.

Την ίδια ώρα πάντως, Ρώσoς αξιωματούχος είχε σημειώσει πως Τουρκία και Ρωσία θα συνεργαστούν σε διάφορα πεδία των S-400.

H Toυρκία οδηγήθηκε στην αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 λόγω, σύμφωνα με την Άγκυρα, της άρνησης των ΗΠΑ να δώσουν τους Patriot στην χώρα.

Ρώσοι: Στα χαρτιά τα F-35 στην Ελλάδα – Δεν θα κλιμακώσουν οι ΗΠΑ τις σχέσεις με την Τουρκία

Exit mobile version