ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σοκ στην Τουρκία – Εμμένουν στην απόφαση τους για τους τους S-400 οι ΗΠΑ

Σοκ στην Τουρκία για την αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400
Σοκ στην Τουρκία – Εμμένουν στην απόφαση τους για τους τους S-400 οι ΗΠΑ

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η στάση των ΗΠΑ στο θέμα των S-400, με τους Αμερικάνους να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ινδία τη στιγμή που έχουν αποκλείσει την Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον δεν εφαρμόζει κυρώσεις και λέει πως εμπιστεύεται την Ινδία κάτι που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως και με αρνητική χροιά από τους τούρκους αναλυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το CNN Turk που ανέφερε πως «Στο Πεντάγωνο ρωτήθηκε το εξής. Γιατί οι ΗΠΑ εφαρμόζουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 και δεν κάνουν το ίδιο με την Ινδία. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου δήλωσε πως ‘εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις και εμπιστευόμαστε τη διαδικασία αύξησης ποικιλίας των οπλικών συστημάτων της Ινδίας. H αντίφαση των ΗΠΑ στην πολιτική τους στο ζήτημα των S-400 αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο».

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας σταμάτησε την πολιτική μείωσης των επιτοκίων ανακοινώνοντας χθες αύξηση από το 8,5% στο 15%, με τον Ερντογάν να αλλάζει τη δική του οικονομική πολιτική μετά την εκλογική του νίκη ένα θέμα που απασχολεί έντονα την γειτονική χώρα.

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκ στην Τουρκία – Εμμένουν στην απόφαση τους για τους τους S-400 οι ΗΠΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.