ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τεράστια επίθεση σε Ερντογάν για τη Συρία – «Οι Τούρκοι είναι τρομοκράτες»

Κράξιμο στον Ερντογάν για τη Συρία – «Τρομοκράτες οι Τούρκοι»
Τεράστια επίθεση σε Ερντογάν για τη Συρία – «Οι Τούρκοι είναι τρομοκράτες»

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δέχθηκε τα πυρά του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, ο οποίος χαρακτήρισε τους τούρκους ως τρομοκράτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα για την αύξηση της βίας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του.

Παράλληλα, τόνισε σε συνέντευξη του στο Sky News Arabia πως δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να συναντηθεί με τον Ερντογάν διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τις όποιες φήμες, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Γιατί να βρεθούμε, για να πιούμε αναψυκτικά;».

Ο στόχος του Ερντογάν στη συνάντηση είναι να νομιμοποιήσει την τουρκική κατοχή στη Συρία σύμφωνα με τον Άσαντ σημειώνοντας πως η τρομοκρατία στη Συρία γίνεται από την Τουρκία.

Ακόμη, πρόσθεσε πως η χώρα του έχει ως στόχο το τελευταίο χρονικό διάστημα να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις υπόλοιπες χώρες, όμως η Τουρκία αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Με αυτόν τον τρόπο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο από τη στιγμή που εκείνος έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη Συρία.

Πηγή: Geostratigika.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.