ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Η Ελλάδα δεν έχει τεχνολογία να υποστηρίξει τα F-35 – Σκάνε από το κακό τους

Τούρκοι: Έχουν... σκυλιάσει οι Τούρκοι με την Ελλάδα και την αγορά των F-35 που προχωράει η Αθήνα και ψάχνουν τρόπους να ανεβάσουν ψυχολογία.

Τούρκοι: Έχουν... σκυλιάσει οι Τούρκοι με την Ελλάδα και την αγορά των F-35 που προχωράει η Αθήνα και ψάχνουν τρόπους να ανεβάσουν ψυχολογία.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τούρκοι: Έχουν… σκυλιάσει οι Τούρκοι με την Ελλάδα και την αγορά των F-35 που προχωράει η Αθήνα.

Το τελευταίο αφήγημα των γειτόνων είναι πως ακόμα και αν η Ελλάδα πάρει τα αμερικανικά F-35 δεν θα καταφέρει να τα συγχρονίσει με το σύστημα ζεύξης δεδομένων Link-16 (RADAR και σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως) που διαθέτει.

Τουρκία: Επιβεβαίωση του ΣΟΚ – Πήρε τους S-400 γιατί δεν μπορεί να πετάξει τα F-16 της

Το Link 16 (σ.σ. το οποίο χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ) είναι ένα σύστημα το οποίο μεταδίδει εικόνα σε πραγματικό χρόνο από ένα αεροσκάφος σε άλλο ή από ένα πλοίο σε αεροσκάφος.

Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό το ραντάρ των F-35, αφού μπορεί να παίρνει εικόνα από κάποιο που βρίσκεται πιο κοντά ή ακόμα από τα ελληνικά AWACS.

Η πικρή αλήθεια για τους Τούρκους είναι πως τα ελληνικά AWACS κάνουν μια χαρά την δουλειά των Link 16 ενώ και μεταξύ τους τα F-35 μπορούν να λειτουργήσουν ως σύστημα ζεύξης δεδομένων.

Επίσης και τα 85 F-16 Viper που έρχονται μπορούν να λειτουργήσουν σύστημα ζεύξης δεδομένων μεταξύ τους.

Άρα… ξυδάκι για τον πονηρούλι που αναφέρει στο twitter που η αγορα των F-35  από την Ελλάδα θα είναι σαν να αγοράσεις ένα τελευταίας τεχνολογία κοντρόλ τηλεόρασης για μια παλιάς τεχνολογίας τηλεόρασης και πως τα ελληνικά Link 16 που μπορούν να συγχρονιστούν με τα F-35 είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Το Link 16 το χρησιμοποιούμε xρόνια τώρα και από πολλαπλά συστήματα. Απλώς oι Τούρκο θέλουν να απαλύνουν τον… πόνο τους.

Exit mobile version