ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Αυτός είναι ο θρασύς λόγος που ο Ερντογάν ετοιμάζει πόλεμο στην Ελλάδα (vid)

Άρθρο κόλαφος κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας από την ιστοσελίδα Politico.

Τουρκία: Άρθρο κόλαφος κατά του Ερντογάν, από το Politico που εξηγεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάνει πόλεμο στην Ελλάδα για να σώσει τομάρι του.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ικανός να κάνει ακόμη και πόλεμο ή έστω να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» με την Ελλάδα προκειμένου να σώσει το τομάρι του, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία μέσα στο 2023, είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό τονίζει η ειδική σε πολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα, ιστοσελίδα Politico, το οποίο «ξεφωνίζει» τον Τούρκο πρόεδρο για την πολεμική ρητορική και ρητορική μίσους κατά της χώρας μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω άρθρο χαρακτηρίζει αδίστακτο τον Ερντογάν, καθώς «…είναι έτοιμος ακόμα και για πόλεμο, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία και να σώσει το τομάρι του».

Θυμίζουμε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν οτι αν ο Τούρκος πρόεδρος χάσει τις εκλογές, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις από τις Αρχές, για όλα όσα έχει κάνει κατά καιρούς στους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο (πχ υπάρχει και η περίπτωση του μπασκετμπολίστα Καντέρ που δεν μπορεί να γυρίσει στην χώρα εδώ και μια δεκαετία».

Τουρκία: Αυτός είναι ο θρασύς λόγος που ο Ερντογάν ετοιμάζει πόλεμο στην Ελλάδα

«Ο Ερντογάν στήνει πόλεμο με την Ελλάδα για κερδίσει τις εκλογές και ουσιαστικά να σώσει το τομάρι του. Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα για δήθεν στρατικοποιημένα νησιά. Τεράστιο όμως θα είναι το κόστος για την Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν, αν όντως τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα», σημειώνει αρχικά το Politico.

Και ακόμη προσθέτει: «Ο κύριος Ερντογάν παίζει σε δύο ταμπλό στο ουκρανικό, ενώ ρίχνει γέφυρες προς Άραβες και Ισραήλ γιατί τους χρειάζεται. Συγκεκριμένα χρειάζεται απεγνωσμένα τα αραβικά κεφάλαια για να σώσει την οικονομία του. Είναι πολύ πιθανό οι επόμενοι μήνες να είναι γεμάτοι πολεμικές χειρονομίες από πλευράς Τουρκίας».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ






Exit mobile version