ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Δεν αρκούσε στους Τούρκους η «Γαλάζια Πατρίδα», τώρα ονειρεύονται και την «Ουράνια»

Η Τουρκία επανέρχεται με τη «Γαλάζια και Ουράνια Πατρίδα»

Τουρκία: Δεν αρκούσε στους Τούρκους το αφήγημα για τη «Γαλάζια Πατρίδα», τώρα ονειρεύονται και την «Ουράνια Πατρίδα».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τουρκία: Συνεχίζεται το «μπαράζ» επεκτατικών διαθέσεων από πλευράς Τούρκων, μόνο το αυτή τη φορά το όνειρο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»… επεκτάθηκε κι έγινε «Ουράνια Πατρίδα».

Αυτή τη φορά οι νέες τουρκικές προκλήσεις, εκφράστηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας, ρίχνοντας κι άλλο «νερό στον μύλο» της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν την Γαλάζια και Ουράνια Πατρίδα της Τουρκίας. Θα συνεχίσουνε να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει με αποφασιστικότητα και υπομονή».

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς οι γείτονες δεν αρκούνται στα όσα προσπαθούν να υφαρπάξουν στη θάλασσα (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ) αλλά πλέον θεωρούν… δικό του και ό,τι κινείται στον αέρα στις περιοχές αυτές.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εθνικής Άμυνα της Τουρκίας ενημέρωσε οτι ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της επιθεώρησης του τεθωρακισμένου άρματος μάχης M-60 T. Πρόκειται για ένα τανκ που εκσυγχρονίστηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι λίγες χώρες στον κόσμο το διαθέτουν.

Exit mobile version