ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Λανθασμένη εκτύπωση έβαλε 100 λίρες προς πώληση για 100 χιλιάδες λίρες

Υπάρχουν μερικά ακόμη τέτοια κακοτυπωμένα νομίσματα στην Τουρκία

Τουρκία: Λανθασμένη εκτύπωση έβαλε 100 λίρες προς πώληση για 100 χιλιάδες λίρες
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τουρκία: Ένας πολίτης στο Ελαζίγ πούλησε 100 TL (τουρκική λίρα) από λάθος εκτύπωση, όπου έλειπε ένα μηδέν, για 100 χιλιάδες λίρες.

Η Μπεσιμέ Ατά άρχισε να μετράει τα χρήματά της, αφού έλαβε τον μισθό της.

Εκείνη τη στιγμή, όταν κοίταξε το χαρτονόμισμα των 100 TL, είδε ότι δεν υπήρχε μηδέν.

Αρχικά πίστεψε ότι τα χρήματα μπορεί να ήταν πλαστά, όμως, αργότερα, αναζητώντας στο διαδίκτυο, έμαθε ότι υπήρχε ένα σφάλμα εκτύπωσης στα χρήματα.

Στη συνέχεια, η γυναίκα έβαλε προς πώληση το χαρτονόμισμα των 100 λιρών για 100 χιλιάδες λίρες.

Αναφερόμενη στο περιστατικό, η Ατά είπε: «Υπολογίζοντας τον μισθό μου στο σπίτι, είδα ότι υπήρχε έλλειμμα σε αυτές τις 100 λίρες. Έλειπε ένα μηδέν και υπήρχαν κάποια υπολείμματα μπογιάς. Όταν συνειδητοποίησα τι συμβαίνει, άρχισα να το ερευνώ. Νόμιζα ότι τα χρήματα ήταν ψεύτικα.

Μετά έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο και κατάλαβα ότι αυτά τα χρήματα ήταν λάθος εκτύπωσης. Υπάρχουν μερικά ακόμη τέτοια κακοτυπωμένα νομίσματα στην Τουρκία. Οι 100 λίρες που έχω στην κατοχή μου είναι ένα από αυτά. Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχουν δύο μηδενικά, αλλά υπάρχει μόνο ένα μηδενικό στα χρήματά μου λόγω τυπογραφικού λάθους.

Δεν σκοπεύω να ξοδέψω αυτά τα χρήματα. Φυσικά, αν υπάρχουν προσφορές, μπορούμε να τις εξετάσουμε. Τώρα κερδίσαμε μια αξία 100 χιλιάδων λιρών. Θα κρατήσουμε αυτά τα χρήματα ως ενθύμιο. Όταν το παρατηρήσαμε για πρώτη φορά, είχαμε καλά προαισθήματα με τα αδέρφια και τις αδερφές μου. Θα κρατήσουμε αυτά τα χρήματα για μια ζωή, προκειμένου να μας θυμίζουν εκείνη την ημέρα».

Πηγή: geostratigika.gr

Ρεπορτάζ για το πώς ο Ερντογάν… έσωσε την οικονομία στην Τουρκία:

Exit mobile version