ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Μεγάλη ανάγκη για τα F16 – Τι είπε ο Ερντογάν στον Μπάιντεν!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Τουρκία στα F16 από την Αμερική.

Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Συζήτηση για τη θέση που έχει η Τουρκία, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, μετά την εκλογή του στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι δύο ηγέτες, συζήτησαν αρκετά και μάλιστα τέθηκε και το θέμα των F-16.

Συγκεκριμένα, αυτό τόνισε και ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου «FOX TV» Σελτσούκ Τεπελί, λέγοντας: «χάσαμε τα F-35 και τώρα μας θέτον τον όρο της Σουηδίας για τα F-16»:

Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι, «αφού το θέμα των F-16 τέθηκε μέχρι και στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα, σημαίνει πως υπάρχει ζήτημα ανάγκης. Όπως σημαίνει πως θα καθυστερήσει το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος το οποίο παρουσιάστηκε προεκλογικά.

Τέθηκε και ως ζήτημα ανταλλαγής και η Σουηδία. Σημαίνει πως χάσαμε και τα F-35 . Μιλάμε για κόπους 20 ετών και 12 δισ. δολαρίων. Πάει κι αυτό. Τότε σημαίνει πως ασκήσατε μια πάρα πολύ αποτυχημένη διπλωματία. Η κατάσταση είναι τόσο ξεκάθαρη».

Μπάιντεν σε Ερντογάν: Η Δύση δεν είναι δίκαιη απέναντί σας

Μάλιστα η Hürriyet, αναφέρει ότι ο Μπάιντεν εκτός από το θέμα με τα F-16, μίλησε στον Ερντογάν και του είπε ότι «η Δύση δεν είναι δίκαιη απέναντί σας».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «θέλω να μιλήσω στο Κογκρέσο για τα F-16 αλλά ζητάνε την ένταξη της Σουηδίας» ανοίγοντας το θέμα της άρσης του βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: geostratigika.gr
Exit mobile version