ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία – Νέα αθλιότητα από Ακάρ: «Με τις προκλήσεις τους, το κολύμπι θα φανεί χρήσιμο στους Έλληνες»

Απίστευτη πρόκληση από τον Χουλουσί Ακάρ! Έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας», τονίζοντας με νόημα ότι «το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες».

Τουρκία: «Τραβάει το σχοινί» o Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λίγες ώρες μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τουρκία: «Τραβάει το σχοινί» o Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λίγες ώρες μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ώρα που Τούρκος αναλυτής δηλώνει σίγουρος για πρόκληση θερμού επεισοδίου από τον Ερντογάν και με τα Τουρκικά ΜΜΕ να βάζουν στο στόχαστρο Αλεξανδρούπολη και Κρήτη, ο Ακάρ συνεχίζει στους προκλητικούς του ρυθμούς.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας» της Τουρκίας και απειλεί εμμέσως λέγοντας πως το «κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet και ερωτηθείς για την επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο, ο Ακάρ ανέφερε ότι «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο».

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ακάρ, «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, εκείνοι επίμονα αποφεύγουν τον διάλογο. Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι η πλευρά που αποφεύγει τον διάλογο.

Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν να μετατρέψουν τα διμερή μας προβλήματα σε πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί και άλλες απίστευτες απειλές προς την ελληνική πλευρά, προειδοποιώντας πως θα πληρώσει ακριβά κάθε κίνηση που θα βάζει εμπόδια στις έρευνες του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν.

Τουρκία: Εξαιρετικά εχθρικό κλίμα για την Ελλάδα

Exit mobile version