Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι καθώς ισχυρίζονται πως πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι καθώς ισχυρίζονται πως πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ελληνοτουρκικά – Τουρκία: Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα (Πέμπτη 13/1) στην Άγκυρα συνάντηση με  πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών. Κατά τη διάρκειά της οι προσκεκλημένοι του Τούρκου προέδρου φάνηκε να παρακολουθούν με μεγάλη διάθεση τα όσα έλεγε και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών σημείωναν κιόλας.

Άλλο που δεν ήθελαν βέβαια οι Τούρκοι ώστε να αρχίσουν να λένε για τον «καθηλωτικό Ερντογάν, που έκανε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρακολουθούν σαν… μαθητούδια και να σημειώνουν μέχρι τελείας όσα έλεγε», αναφέρει χαρακτηριστικά η «yenisafak.com».

Φυσικά ο 68χρονος πρόεδρος για άλλη μια φορά εκστόμισε το γνωστό παραλήρημα κατά της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό. Ότι δηλαδή η Ευρώπη δεν βοηθάει την… καημένη την Τουρκία και πως φοβάται το Ισλάμ ούσα ξενοφοβική με τους μετανάστες (αλήθεια γιατί άραγε;).

«Η ΕΕ ενεργεί στα τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελλήνων», είπε με θράσος ο Ερντογάν και συνέχισε: «Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις διαλόγου υψηλού επιπέδου στους τομείς του κλίματος, της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της υγείας. Με λύπη εκφράζω ότι αυτά τα βήματα δεν ανταποκρίθηκαν από την ΕΕ. Εφαρμόστηκαν τακτικές αντιπερισπασμού εναντίον μας.».

Για το Κυπριακό, ο Ερντογάν είπε: «Η ΕΕ ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων, αγνοώντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συμβάλει σε μια λύση, πρέπει να αναγνωρίσει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων».

Ως υποψήφια χώρα που διεξάγει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η Τουρκία έχει ρόλο επίλυσης προβλημάτων σε θεμελιώδη ζητήματα όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού, η τρομοκρατία, η μετανάστευση, η ασφάλεια, η άμυνα, το Ισλάμ και η ξενοφοβία. Σε αυτή τη διαδικασία, έχει καταστεί σημαντικό για την Τουρκία και την ΕΕ να προχωρήσουν τις σχέσεις τους. Έχουμε κάνει προσπάθειες υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας για να ζωντανέψει τη θετική ατζέντα.

Ενώ η ΕΕ ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων, αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συμβάλει στη λύση, πρέπει να αναγνωρίσει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων.

Προσωπικά είδα και βίωσα πώς μπλοκαρίστηκαν τα βήματα που κάναμε για την πλήρη ένταξη. Παρά την αδικία στην οποία είμαστε εκτεθειμένοι, η Τουρκία είναι προσηλωμένη στους στόχους της πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ήταν μερικά από όσα προκλητικά είπε ο Τούρκος πρόεδρος που κάνει ό,τι μπορεί για να απομονώσει την Τουρκία, όντας συνεχώς επεκτατικός και προσπαθώντας διαρκώς να «γεμίσει» την Ελλάδα και την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες.

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι καθώς ισχυρίζονται πως πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν.