ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Πώς οι τουρκικές Αρχές βοηθούν τους διακινητές να περάσουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα

Πώς δρουν οι διακινητές στο Αιγαίο - Με την ανοχή και την… βοήθεια της τουρκικές ακτοφυλακής
Τουρκία: Πώς οι τουρκικές Αρχές βοηθούν τους διακινητές να περάσουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα

Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο με το οποίο καταδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το τουρκικό λιμενικό με τους διακινητές παράνομων μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το OPEN.

Όπως θα δείτε οι τουρκικές αρχές παραλαμβάνουν λαθρομετανάστες που είχαν προσπαθήσει να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια σκίζουν το φουσκωτό και τους μεταφέρουν πίσω στην στεριά.

«Δεν φταίνε αυτοί οι άμοιροι άνθρωποι. Στον γυρισμό, επειδή έχουμε ειδοποιήσει εμείς να έρθουν να τους πάρουν στα πλαίσια της δήλωσης του 2016, ήρθε η τουρκική ακταιωρός και τους ανέβασε πάνω για να δείξουν το καλό πρόσωπο εντός εισαγωγικών. Κι αυτό γιατί καταλαβαίνουν οτι μπορεί και να τους καταγράφουμε κιόλας», σημειώνει ο Νίκος Σπανός, ναύαρχος εν αποστρατεία.

Τουρκία: Πώς οι τουρκικές Αρχές βοηθούν τους διακινητές να περάσουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά οτι η επίσημη Τουρκία προστατεύει τους διακινητές μεταναστών προς την Ελλάδα και μάλιστα τον τελευταίο καιρό, σχεδόν όλοι οι διακινητές είναι τουρκικής καταγωγής.

«Βλέπει ο διακινητής οτι εμείς επιχειρούμε για την αποτροπή τέτοιου είδους σκαφών και τι κάνει; Γυρίζει πίσω για να μην τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη».

Γενικότερα η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι μόνο τον μήνα Ιανουάριο έγιναν πέντε επικίνδυνες καταδιώξεις με ταχύπλοα, με τις ελληνικές αρχές να πυροβολούν για να ακινητοποιήσουν τα σκάφη.

Τον τελευταίο ένα μήνα τα στελέχη του λιμενικού σώματος έχουν συλλάβει συνολικά οκτώ διακινητές στα ανοιχτά της Κω, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Τούρκοι.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πώς οι τουρκικές Αρχές βοηθούν τους διακινητές να περάσουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.