ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Σοκ για τον Ερντογάν, 750 μαχητικά F-35 και ούτε ένα τουρκικό! Η Ευρώπη προχωρά χωρίς τους Τούρκους

Συνολικά η Ευρώπη θα διαθέτει 1700 με 2000 μαχητικά έως το 2035. Κανένα όμως δεν θα είναι τουρκικό!
Τουρκία: Σοκ για τον Ερντογάν, 750 μαχητικά F-35 και ούτε ένα τουρκικό! Η Ευρώπη προχωρά χωρίς τους Τούρκους

F-35: H Eυρώπη προχωρά χωρίς την Τουρκία καθώς έως το 2035 συνολικά οι ευρωπαϊκές χώρας αναμένεται να έχουν από 500 έως 750 στελθ μαχητικά (με τουλάχιστον 40 να είναι τα ελληνικά) ενώ ούτε ένα από αυτά, με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι τουρκικό.

Στα έως 750 F-35 αν προστεθούν και τα περίπου 200 F-16 Viper (με τουλάχιστον το 1/3 να είναι ελληνικά), τότε σχεδόν το 50% του ευρωπαϊκού στόλου μαχητικών θα αφορά σε αεροπλάνα της Lockheed-Martin.

Το υπόλοιπο 22% με 26% θα αφορά σε αεροπλάνα Eurofighter Typhoon, το 14% με 17% θα αφορά σε Rafale ενώ το 9% με 10% των ευρωπαϊκών μαχητικό θα αφορά στα σουηδικά Gripen.

F-35 – H Eυρώπη προχωρά χωρίς την Τουρκία – 750 αεροπλάνα και ούτε ένα τουρκικό

Συνολικά η Ευρώπη θα διαθέτει 1700 με 2000 μαχητικά έως το 2035.

Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 αλλά και η αργοπορία της απάντησης από τις ΗΠΑ για την αγορά από την Άγκυρα 40 F-16 Block 70 καθώς και την αναβάθμιση άλλων 80 τουρκικών F-16, αφήνει για την ώρα την Τουρκία χωρίς σύγχρονα μαχητικά και ενώ που ο γερασμένος στόλος των τουρκικών F-16 συνεχίζει να καταπονείται και να ταλαιπωρείται από τη συσσώρευση ωρών πτήσης.

Η Τουρκία προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με αύξηση 50% της ετήσιας παραγωγής Bayraktar ενώ αναμένει να μπει στην γραμμή παραγωγής το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς το οποίο όμως θα είναι έτοιμο σε τουλάχιστον 10 χρόνια.

Πηγή geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Σοκ για τον Ερντογάν, 750 μαχητικά F-35 και ούτε ένα τουρκικό! Η Ευρώπη προχωρά χωρίς τους Τούρκους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.