ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Θέλουν να φτιάξουν αεροσκάφη και drones με τρισδιάστατους εκτυπωτές

Τουρκία: Θέλουν να φτιάξουν ανταλλακτικά και πρόσθετα αεροσκαφών με τρισδιάστατους εκτυπωτές στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία.
Τουρκία: Θέλουν να φτιάξουν αεροσκάφη και drones με τρισδιάστατους εκτυπωτές

Τουρκία: Θέλουν να φτιάξουν ανταλλακτικά και πρόσθετα αεροσκαφών με τρισδιάστατους εκτυπωτές στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία.

Η TAI συνεχίζει να επενδύει στην κατασκευή ανταλλακτικών με βάση την τρισδιάστατη εκτύπωση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς που απαιτούν παραγωγή στο εγγύς μέλλον, ειδικά στην αεροπορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την “FIT AG”, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πρόσθετων στον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποσκοπεί στην ανάπτυξη έργων παγκόσμιας κλίμακας που θα συμβάλουν στο οικοσύστημα των αερομεταφορών με τη διεξαγωγή κοινών μελετών για την κατασκευή πρόσθετων.

Η TAI στοχεύει στην ανάπτυξη μεθόδων παραγωγής πρόσθετων σε παγκόσμια κλίμακα και στην ανάπτυξη διαφορετικών κοινών παραγωγών που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την παραγωγή.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα στοχευθούν κυρίως έργα αναφορικά με το τουρκικό εθνικό μαχητικό, δορυφόρος, UAV και τα Hürjet.

Η μέθοδος Additive Manufacturing επιτρέπει την παραγωγή τρισδιάστατων εξαρτημάτων με την τοποθέτηση των δομικών εξαρτημάτων του αεροσκάφους χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον δημιουργούν προβλήματα σε τουρκικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως οι φρεγάτες κατηγορίας Istanbul, το υπερηχητικό μαχητικό Hurjet και το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TFX.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2020 η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ επέβαλε κυρώσεις εναντίον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων S-400. Οι κυρώσεις θεσπίστηκαν βάσει του αμερικανικού νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act).

Η Άγκυρα ελπίζει να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το τουρκικό S-400 δεν θα ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ και έτσι δεν θα αποτελέσει απειλή για τη Συμμαχία στο σύνολό της.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Ελλάδας ως το κύριο επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και έχει υποβάλλει αίτηση για την αγορά μαχητών F-35 όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιούν ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας όπως οι S- 300, oι Tor-M1″ και τα Osa-AKM, που αγοράστηκαν την περίοδο 1996-2004 (σ.σ. προ νόμου CAATSA).

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας και ειδικά Τζο Μπάιντεν – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις εξελίσσονται σε survivor για την κουρασμένη τουρκική οικονομία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει την αποφασιστικότητα της αμερικανικής ηγεσίας κατά της Ρωσίας, σε αντίθεση με το Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι καιρός η Τουρκία να καταλάβει πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έπεσε και δεύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος – Ανησυχία για το τι συμβαίνει

Φρεγάτες:Ισπανική πρόταση βόμβα για έξι φρεγάτες Made in Greece

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Θέλουν να φτιάξουν αεροσκάφη και drones με τρισδιάστατους εκτυπωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.