ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία – Τι αγοράζεις με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της χώρας – Απίστευτο

Με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα δεν αγοράζεις ούτε ένα κιλό κιμά!

Τουρκία - Τι αγοράζεις με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της χώρας: Με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα δεν αγοράζεις ούτε ένα κιλό κιμά πλέον.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τουρκία: Σε τραγική κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η τουρκική οικονομία , με τον πληθωρισμό να παραμένει στα ύψη και νέα υποτίμηση της τουρκικής λίρας να βρίσκεται προ των πυλών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα που είναι αυτό των 200 λιρών (δηλαδή μόλις 9 ευρώ περίπου) δεν μπορείς πλέον στην Τουρκία να αγοράσεις ούτε ένα κιλό κιμά!

Όταν αυτό το χαρτονόμισμα είχε τυπωθεί πριν από περίπου 5-6 χρόνια, η αξία του ήταν τεράστια. Πλέον έχει υποτιμηθεί τόσο πολύ (με την έκρηξη του πληθωρισμού) που πλέον έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κιλό κιμάς στη γειτονική χώρα κοστίζει πλέον 290 με 300 λίρες, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς ότι το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα δεν αρκεί.

Αξίζει να κάνουμε και μια σύγκριση με τον μισθό βουλευτή που πλέον στην Τουρκία κυμαίνεται στις περίπου 33.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή κάπου στις 2.000 ευρώ. Την ίδια ώρα ο βασικός μισθός είναι περίπου στα 400 ευρώ, 8,300 λίρες δηλαδή.

Το κακό για τους Τούρκους όμως είναι οτι μετά τις προσεχείς εκλογές τον Μάιο, ο βασικός μισθός θα έχει πέσει στα 290 με 300 ευρώ!

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από τον απεσταλμένο του στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.






Exit mobile version