ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ζήτησε αεροπλανοφόρο από τους Βρετανούς και έφαγε «άκυρο»

Την... πάτησε για ακόμα μία φορά η Τουρκία, που ζήτησε βοήθεια από τη Βρετανία όμως έφαγε μεγάλο «άκυρο».
Τουρκία: Ζήτησε αεροπλανοφόρο από τους Βρετανούς και έφαγε «άκυρο»

Την… πάτησε για ακόμα μία φορά η Τουρκία, που ζήτησε βοήθεια από τη Βρετανία όμως έφαγε μεγάλο «άκυρο».

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με εκθέσεις και άρθρα του ευρωπαϊκού Τύπου να χαρακτηρίζουν «ανεξέλεγκτο» τον πληθωρισμό, το φως της δημοσιότητας «είδε» ένα δημοσίευμα που αναφέρει τις συνομιλίες που είχε η Τουρκία με το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση αεροπλανοφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποίησε το MiddleEastEye, φαίνεται πως η τουρκική κυβέρνηση πραγματοποίησε πέρσι συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για το ενδεχόμενο η Άγκυρα να προμηθευτεί την ένα νέο ή μεταχειρισμένο αεροπλανοφόρο.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που έχουν γνώση των συνομιλιών που έλαβαν χώρα, οι συνομιλίες των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο αεροπλανοφόρο κλάσης Queen Elizabeth ή έστω ένα παροπλισμένο, αλλά οι Βρετανοί αξιωματούχοι απέρριψαν αυτό το αίτημα.

Η μια πηγή πληροφόρησης δήλωσε ότι: «Οι Βρετανοί προσφέρθηκαν να πουλήσουν τα κατασκευαστικά σχέδια ενός αεροπλανοφόρου και να παρέχουν τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κατασκευής του στην Τουρκία».

Ωστόσο, οι συνομιλίες  φαίνεται να οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και έτσι η Τουρκία παρέμεινε με το πρόγραμμα ανάπτυξης του ελικοπτεροφόρου Anadolu, ο σχεδιασμός του οποίου βασίστηκε στο ισπανικό πλοίο αμφίβιων επιθετικών επιχειρήσεων SPS Juan Carlos I (L-61).

Πηγή: Onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινά Mini Harpy και Ηarop drones για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ