ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκος αναλυτής δηλώνει σίγουρος για πρόκληση θερμού επεισοδίου από τον Ερντογάν! – Ποιος ο λόγος

Ο Τούρκος αναλυτής μίλησε στο OPEN και εξήγησε γιατί ο Ερντογάν θα προκαλέσει «θερμό επεισόδιο».

Ο Τούρκος αναλυτής μίλησε στο OPEN και εξήγησε γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» εναντίον της Ελλάδας.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να καταφύγει σε σενάριο πολέμου, Τούρκος αναλυτής εκτιμά ότι δύσκολα ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας δεν θα προκαλέσει κάποιο «θερμό επεισόδιο».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πολιτικός αναλυτής και διευθυντής του Ahval News, Γιαβούζ Μπαϊντάρ μιλώντας στο OPEN εκτιμά ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι όλο και πιο κοντά σε θερμό επεισόδιο, καθώς ο Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί στην επιθετική ρητορική.

«Ο Ερντογάν έχει επιδοθεί ξανά στο να αναδυθεί ξανά ως νικητής. Ως ένας ηγέτης που μόνο κερδίζει. Στη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας αυτός ήταν ο στόχος του.  Γι αυτό τον λόγο θα συνεχιστεί η πολιτική χάους, αυξάνοντας τους κινδύνους μικρής η μεγάλης κλιμάκωσης, σε επίπεδο πολέμου στην περιοχή», είπε για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο Μπαϊντάρ.

Οσο για το ότι και η αντιπολίτευση στην Τουρκία ακολουθεί την ίδια ρητορική μίσους με τον Ερντογάν, αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, απάντησε: «Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί ενθαρρύνουν εθνικιστικές ομάδες, τον όχλο να αναλάβει δράση. Αυτοί θα πουν: “Κοιτάξτε αυτοί λένε  ό,τι και ο Ερτογάν”, άρα έχουν δίκιο ότι η Ελλάδα επιτίθεται στην Τουρκία. Ας αναλάβουμε δράση».

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα είπε ο Τούρκος αναλυτής για την πιθανότητα πρόκλησεις θερμού επεισοδίου από πλευράς Ερντογάν






Exit mobile version