ENGINE POWER

Andretti Formula 1 : Ο ιδιοκτήτης της Formula 1 απείλησε προσωπικά τον Andretti!

Andretti Formula 1 : Ο Andretti πιο μακριά από τη F1 από ποτέ! Μαφέι: «Μάριο, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην μπεις ποτέ στη Φόρμουλα 1
Andretti Formula 1 : Ο ιδιοκτήτης της Formula 1 απείλησε προσωπικά τον Andretti!

Andretti Formula 1 : Ο θρύλος των αγώνων είπε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, Greg Maffei, του είπε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να δω ότι ο Michael [Andretti] δεν θα μπει ποτέ στη Formula 1».

Ο Mario Andretti και ο Greg Maffei, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιδιοκτήτη της Formula 1, Liberty Media, συγκρούστηκαν σε μια ιδιωτική δεξίωση κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Σαββατοκύριακου Grand Prix του Μαϊάμι σχετικά με την προσπάθεια του Andretti Global να εισέλθει στο άθλημα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το περιστατικό.

Ο Andretti, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 και ο πατριάρχης της οικογένειας αγώνων Andretti, περιέγραψε το περιστατικό για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στο NBC News.

Είπε ότι συνέβη το Σάββατο στο Palm Club σε μια δεξίωση για πρωινό μόνο με πρόσκληση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 Stefano Domenicali ρώτησε τον Andretti για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και ο Andretti του είπε ότι είχε προσκληθεί από νομοθέτες να μιλήσει έξω από το Καπιτώλιο καθώς κάλεσαν το άθλημα να αποδεχθεί την αίτηση του Andretti για να γίνει η 11η ομάδα της F1.

«Μου ζητήθηκε να πάω εκεί. Και τη στιγμή που προσπαθούσα να το εξηγήσω στον Στέφανο, ο Γκρεγκ Μαφέι, ο κύριος Μαφέι, ξέσπασε στη συζήτηση και είπε: «Μάριο, θέλω να σου πω ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να δω ότι ο Μάικλ δεν θα μπει ποτέ στη Φόρμουλα. 1», είπε ο Αντρέτι.

andretti-formula-1-Greg-Maffei-polemos-kontra-f1-2025

Andretti Formula 1 :  Ήταν μια αναφορά στον Michael Andretti, γιο του Mario, ο οποίος είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Andretti Global και ηγείται της προσπάθειάς της να μπει στην F1. Τα τεταμένα λόγια μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών ήρθαν λίγες μέρες αφότου ο Andretti ενώθηκε με τους νομοθέτες στο Καπιτώλιο για μια συνέντευξη Τύπου, όπου τα μέλη του Κογκρέσου κατηγόρησαν την F1 ότι εμπλέκεται σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές αρνούμενοι την αίτηση του Andretti.

Ο Maffei απομακρύνθηκε μετά από αυτό το σχόλιο και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του από τότε, είπε ο Andretti.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό», είπε. «Αυτό με πείραξε πραγματικά. … Μιλάμε για επιχειρήσεις. Δεν ήξερα ότι ήταν κάτι τόσο προσωπικό. Αυτό ήταν πραγματικά — ω, Θεέ μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν σαν μια σφαίρα στην καρδιά μου».

Οι Maffei και Liberty Media αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Πηγή κοντά στο Liberty Media, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν μια ιδιωτική συνομιλία, είπε ότι το γεγονός συνέβη διαφορετικά από αυτό που το περιέγραψε ο Andretti.

«Ο Αντρέτι πλησίασε τον Γκρεγκ στο πρωινό για να συζητήσει μαζί του», είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Μαφέι έδειξε στον Αντρέτι ότι η αίτησή της για ένταξη στο grid το 2025 ή το 2026 είχε απορριφθεί για καλούς επαγγελματικούς λόγους.

Τον Ιανουάριο, η Formula 1 εξέθεσε τους λόγους της απόρριψης του Andretti.

«Η διαδικασία αξιολόγησής μας έχει αποδείξει ότι η παρουσία μιας 11ης ομάδας δεν θα προσέφερε από μόνη της αξία στο Πρωτάθλημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της . «Ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο ένας νεοεισερχόμενος θα φέρει αξία είναι να είναι ανταγωνιστικός. Δεν πιστεύουμε ότι ο αιτών θα ήταν ανταγωνιστικός συμμετέχων.»

Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής να ανοίγει έρευνα και μια ομάδα ισχυρών γερουσιαστών να καλούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ξεκινήσουν έρευνα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τις παράνομες, αντιανταγωνιστικές πρακτικές από τους νομοθέτες. F1 για την προστασία των κυρίως ευρωπαϊκών ομάδων από τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ.

Ο Αντρέτι τόνισε ότι δεν προσέγγισε τους νομοθέτες και ότι του ζήτησαν να έρθει μετά από μια πρόσφατη εμφάνιση της Red Bull F1 κοντά στο Καπιτώλιο που κέντρισε το ενδιαφέρον τους.

«Δεν το ξεκίνησα εγώ», είπε.

Ο Andretti είπε ότι πιστεύει ότι η Andretti Global έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις που ορίζονται από τους κανόνες του αθλήματος για να ενταχθεί στο grid, σημειώνοντας ότι το διοικητικό όργανο της F1, η FIA, ενέκρινε την αίτηση πριν την αποκλείσει η εμπορική πλευρά του αθλήματος. Ο Andretti είπε ότι εξακολουθεί να ελπίζει να βρει μια λύση για να ενταχθεί στο grid της F1 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Φέρνουμε κάτι πολύτιμο. Είναι μια μεγάλη επένδυση στο άθλημα που αγαπάμε ή ο αθλητισμός που είναι η δουλειά και το πάθος μας», είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Κάναμε ό,τι πρέπει να ολοκληρωθεί, πρέπει να γίνει για να κερδίσουμε μια θέση στη Formula 1. Τι άλλο θέλετε να κάνουμε;»

Andretti Formula 1 : Ο Andretti πιο μακριά από τη F1 από ποτέ;

Σύμφωνα με τον Mario Andretti, η πιθανή άφιξη της οικογένειας της οικογένειας στη F1 έχει λάβει περαιτέρω πλήγμα μετά την τελευταία συνάντηση με τη Liberty Media.

andretti-formula-1-Greg-Maffei-polemos-kontra-f1-2025

Ο Αντρέτι δεν το βάζει κάτω αλλά από την άλλη τα εμπόδια που του τίθενται είναι ολοένα και περισσότερα. Ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από το FOM με τη Liberty Media. «  Μολονότι το όνομα Andretti αναγνωρίζεται από τους οπαδούς της F1 , η έρευνά μας δείχνει ότι η F1 θα προσέφερε αξία στη μάρκα Andretti και όχι το αντίστροφο », κυκλοφόρησε ακόμη και η FOM όταν επισημοποίησε την άρνηση των υποψηφιοτήτων -unienne τον χειμώνα.

Μια οπισθοδρόμηση που δεν άλλαξε τίποτα στο κίνητρο του Andretti που συνεχίζει να διακηρύσσει δυνατά τις επιθυμίες του για την F1. Πρόσφατα, έγινε το άνοιγμα ενός υποκαταστήματος στο Silverstone και η πρόσληψη του Pat Symonds , πρώην τεχνικού διευθυντή της F1. Αλλά ακόμα τίποτα παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.

Andretti Formula 1 : Έγινε μάλιστα συνάντηση μεταξύ των κομμάτων. Ήταν κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μαϊάμι στις αρχές Μαΐου. Και με την πρώτη ματιά, αυτό δεν βοήθησε στην κατάσταση του Andretti.

 

Ο  κύριος Μαφέι διέκοψε τη συζήτηση και είπε: «Μάριο, θέλω να σου πω ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε ο Μάικλ (ο Αντρέτι, ο γιος του) να μην μπει ποτέ στη Formula 1 », διαβεβαιώνει ο πρωταθλητής του κόσμου 1978 με το NBC. . Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Greg Maffei, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, απλά εξαφανίστηκε αφού είπε αυτά τα λίγα λόγια σε αυτόν, στον βαρύ.

«  Δεν μπορούσα να το πιστέψω », είπε. Αυτό με εξέπληξε πραγματικά. Μιλάμε για δουλειά. Δεν ήξερα ότι ήταν κάτι τόσο προσωπικό. Ήταν πραγματικά… Θεέ μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν σαν να με είχαν πυροβολήσει στην καρδιά . »

Μακριά από το να δει το όνομά του στη F1, ο Mario Andretti ήθελε να επισημάνει, για πολλοστή φορά, ότι προσδίδουν μεγάλη αξία στο πρωτάθλημα, ένα από τα σημεία για τα οποία επικρίνονται συχνότερα. « Είναι μια μεγάλη επένδυση σε αυτό το άθλημα που αγαπάμε, που είναι η δουλειά και το πάθος μας », συνεχίζει. Είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε να επιτευχθεί, ό,τι έπρεπε να γίνει για να κερδίσουμε τη θέση μας στη Formula 1. Τι άλλο θέλετε να κάνουμε; » Προφανώς περισσότερο για να πειστούν οι FOM και Liberty Media.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Andretti Formula 1 : Ο ιδιοκτήτης της Formula 1 απείλησε προσωπικά τον Andretti!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!