ENGINE POWER

Αντιολισθητικές αλυσίδες στα Χιόνια

Υποχρεωτικά οι οδηγοί πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο.

antiolisthitikes-alisides-chiniou-antiolisthitikes-alysides-chioni-asfaleia-odiki
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η απότομη μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών, επιβάλλει σε όλους τους οδηγούς να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο. σε περίπτωση χιονοπτώσεων, αλλά και να γνωρίζουν την ορθή τους χρήση.

Η Ελληνική Αστυνομία και το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών συμβουλεύει τους οδηγούς, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται η χρήση τους. Ως γνωστό, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν σε ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι τροχοί γλιστρούν πάνω στη λεία επιφάνεια.

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι :

Ειδικότερα, υπενθυμίζονται τα εξής για τις αντιολισθητικές αλυσίδες :

Εμείς να ευχηθούμε καλές εξορμήσεις στα βουνά και πάντα κολλημένο το μυαλό των οδηγών, όχι στο γκάζι, αλλά στην ασφάλεια την δική τους και των επιβατών, το μυαλό τους κολλημένο στον δρόμο και στην σωστή οδική συμπεριφορά  και μετά στα χιόνια και στην διασκέδαση.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το κινητό τηλέφωνο η πρώτη αιτία τροχαίων ατυχημάτων

WRC και η ιστορία έγραψε στην Ελλάδα, Μοσχούς, Siroco, Jigger, Βωβός, Κύρκος…

Όλα παγώνουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η πικρία της ΑΛΑΚ το 2023 – Χωρίς αγώνες και σε αναμονή…

Ιαβέρης: Σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς στις 29/01/23 στην Νέα Φιλαδέλφεια

Exit mobile version