ENGINE POWER

Αποτελέσματα των Αθλητών Εθνικής Ομάδας Trial, στο FIM Trial des Nations 2023 στην Γαλλία

Στην κατηγορία International Trophy νικήτρια Εθνική Ομάδα Trial αναδείχθηκε αυτή της Ιαπωνίας, με την Ελληνική Εθνική Ομάδα να καταλαμβάνει την 18η θέση και τελευταία θέση.
Αποτελέσματα των Αθλητών Εθνικής Ομάδας Trial, στο FIM Trial des Nations 2023 στην Γαλλία

Εθνική Ομάδα Trial: Παρουσίαση Αθλητών Εθνικής Ομάδας Trial

Εθνική Ομάδα Trial: Οι καλύτεροι αναβάτες στον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο (8-10 Σεπτεμβρίου) στο 2023 FIM Trial des Nations (TdN), που διοργανώνεται στις Γαλλικές Άλπεις στο Auron.

Ένας ετήσιος αγώνας Trial των Εθνών, που η ιστορία του ξεκινά το 1984 και περιλαμβάνει ξεχωριστές τάξεις για κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών μαζί με το διεθνές τρόπαιο FIM δεύτερης βαθμίδας συν το FIM Challenge des Nations για μικτά δύο φύλων – ομάδες αναβατών.

Η Ελλάδα συμμετείχε με τρεις αθλητές Trial που μπορείτε να δείτε παρακάτω: 

Ονοματεπώνυμο: ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ηλικία: 58 ετών
Τόπος καταγωγής: ΑΘΗΝΑ
Αθλητικό σωματείο: Ε.Δ.Ο.
Κατηγορία Α
Μοτοσυκλέτα : MONTESA HONDA
Διακρίσεις:
2014:2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2015:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2016:2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2017:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2018:2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2022:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α

ethiniki-omada-trial-fim-gallia-agonas-paneuropaikos

Ονοματεπώνυμο: ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ηλικία: 37 ετών
Τόπος καταγωγής: ΑΘΗΝΑ
Αθλητικό σωματείο: Α.Μ.ΛΕ.Χ. Α.Σ.
Κατηγορία Α
Μοτοσυκλέτα : GASGAS
Διακρίσεις:
2014:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2016:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2017:2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2018:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α

ethiniki-omada-trial-fim-gallia-agonas-paneuropaikos

Ονοματεπώνυμο: ΠΑΓΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Ηλικία: 32 ετών
Τόπος καταγωγής: ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Αθλητικό σωματείο: Μ.Ο.Λ.Π. Α.Σ.
Κατηγορία Α
Μοτοσυκλέτα : Ver�go
Διακρίσεις:
2014:4η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Β
2015:3η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Β
2016:1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Β
2017:3η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2018:3η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α
2022:2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial κατηγορία Α

ethiniki-omada-trial-fim-gallia-agonas-paneuropaikos

Εθνική Ομάδα Trial: Στην 18η και τελευταία θέση η Ελληνική Εθνική Ομάδα Trial στην κατηγορία International Trophy

Η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε για 19η συνεχόμενη χρονιά την νίκη -από το μακρινό 2004 κρατάει το συγκεκριμένο σερί νικών- στους άνδρες στην μεγάλη κατηγορία στον αγώνα Trial des Nations, με την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας να κατακτά τον τίτλο στις γυναίκες. Στην κατηγορία International Trophy νικήτρια Εθνική Ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Ιαπωνίας, με την Ελληνική Εθνική Ομάδα να καταλαμβάνει την 18η θέση και τελευταία θέση.

Στην τοποθεσία Auron της Γαλλίας, στο γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο των Άλπεων σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, διοργανώθηκε φέτος στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου το Trial des Nations, με πληθώρα Εθνικών Ομάδων να λαμβάνει μέρος. Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβε μέρος και η Ελληνική Εθνική Ομάδα με τους Λευτέρη Πίππο, Λευτέρη Καρέτσο και Γιάννη-Άγγελο Παγώνη να αποτελούν την σύνθεση της Εθνικής μας Ομάδας.

Η Ισπανία πέτυχε μια οριστική δέκατη ένατη συνεχόμενη νίκη ανδρών στο 2023 FIM Trial des Nations (TdN), αλλά οι ελπίδες της να διπλασιαστούν στην κατηγορία των γυναικών ματαιώθηκαν χάρη στην κομψή απόδοση των Βρετανών κυριών που ανέκτησαν τον τίτλο που κέρδισαν τελευταία φορά το 2018 .

Η διοργάνωση που διοργανώθηκε ψηλά στις γαλλικές Άλπεις στο χιονοδρομικό κέντρο Auron, είδε επίσης την ιαπωνική ομάδα να διεκδικεί μια εξαιρετικά δημοφιλή νίκη στο FIM International Trophy και τη Νορβηγία να βγαίνει στην κορυφή στο FIM Challenge des Nations.

Με επιβλητικούς βράχους και απότομες, χαλαρές αναρριχήσεις που προκαλούν το γήπεδο σε δύο γύρους των δεκαπέντε τμημάτων, η ζέστη και το υψόμετρο – ο Auron βρίσκεται δεκαεπτακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας – συνδυάζονται για να δοκιμάσουν την ικανότητα και τη φυσική κατάσταση των καλύτερων αναβατών στον πλανήτη.

Η νίκη των Ισπανών ανδρών δεν ήταν σχεδόν έκπληξη. Η κυρίαρχη δύναμη από το 2004 στον ετήσιο διαγωνισμό για να αποφασίσει το κορυφαίο έθνος Trial στον κόσμο, φέτος η Ισπανία πήρε τον Toni Bou (Montesa), τον Jaime Busto (GASGAS) και τον νεοφερμένο στο event Gabriel Marcelli (Montesa) – τους τρεις κορυφαίους αναβάτες στην κορυφαία κατηγορία TrialGP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2023 Hertz FIM Trial – και η εξαιρετικά ταλαντούχα τριάδα δεν απογοήτευσε.

Με τις δύο καλύτερες βαθμολογίες μιας ομάδας σε κάθε τμήμα να μετράνε, το μεγαλύτερο τεστ της Ισπανίας στον εναρκτήριο γύρο ήρθε στα τεράστια σκαλοπάτια βράχου του τμήματος εννέα, όπου συγκέντρωσαν το μέγιστο δέκα βαθμών, αλλά και κάθε άλλη χώρα δεν κατάφερε να φτάσει στα άκρα εδώ. δεν επηρέασε τις θέσεις.

Στα μισά του δρόμου η Ισπανία προηγήθηκε με συνολικά δώδεκα από τη διοργανώτρια χώρα στα τριάντα και η Ιταλία στα τριάντα ένα πριν από μια σημαντική διαφορά πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νορβηγία.

Στον δεύτερο γύρο, η εστίαση μετατοπίστηκε στη μάχη μεταξύ της γαλλικής τριάδας των Benoît Bincaz (Sherco), Hugo Dufrese (GASGAS) και Téo Colairo (Beta) και της ιταλικής ομάδας των Matteo Grattarola (Beta), Luca Petrella (GASGAS) και Gianluca Tournour ( Sherco).

Οι δύο ομάδες ήταν απίστευτα ισόποσες και ενώ η Ισπανία έφτασε στη νίκη σε σύνολο είκοσι τριών, η Γαλλία και η Ιταλία πήγαν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο και με το τελικό αποτέλεσμα να παραμένει αμφίβολο μέχρι το τελευταίο τμήμα της δοκιμής, ο οικοδεσπότης Η βαθμολογία του έθνους στο πενήντα ένα τους έδωσε δεύτερους κατά δύο βαθμούς.

ethiniki-omada-trial-fim-gallia-agonas-paneuropaikos-france-amotoe-pippos-karetsos-pagonis
Εθνική Ομάδα Trial: «Για να είμαι ειλικρινής, είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα», είπε ο Marcelli. «Είναι το πρώτο μου TdN, αλλά με μια τόσο καλή ομάδα τα πράγματα είναι εύκολα. Απόλαυσα όλο τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και νομίζω ότι κάναμε μια αρκετά καλή απόδοση.”

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν το τελευταίο έθνος που νίκησε την Ισπανία σε TdN, αλλά ο Toby Martyn (Montesa), ο Billy Green (Scorpa) και ο Jack Peace (Sherco) δεν ήταν ποτέ πραγματικά σε διαμάχη για τερματισμό στο βάθρο και η βαθμολογία τους ογδόντα τέσσερις τους κατέταξε τέταρτους. , οκτώ μπροστά από τους Νορβηγούς Sondre Haga (GASGAS), Mats Nilsen (TRRS) και Jarand-matias vold Gunvaldsen (TRRS).

Ήταν πολύ, πολύ πιο σφιχτό στην κατηγορία των γυναικών, όπου με μια ομάδα αμετάβλητη από πέρυσι, η Ισπανίδα Berta Abellan (Scorpa), Alba Villegas (Scorpa) και Sandra Gomez (TRRS) προσπαθούσαν να κάνουν τέσσερις νίκες TdN στη σειρά.

Η Βρετανίδα Emma Bristow (Sherco), Alice Minta (Scorpa) και Kaytlyn Adshead (TRRS) είχαν άλλες ιδέες όμως και ξεκίνησαν τέλεια με έναν καθαρό εναρκτήριο γύρο δίνοντάς τους ένα πλεονέκτημα δύο βαθμών έναντι της Ισπανίας στα μισά της διαδρομής.

Σταδιακά ξεκάθαρα, οι Βρετανίδες έριξαν στη συνέχεια στην Ισπανία ένα σωσίβιο με τρεις βαθμούς απώλειας στο τμήμα έντεκα, αλλά οι αντίπαλοί τους δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν και σημείωσαν επίσης τρεις βαθμούς εδώ και το τελικό σύνολο πέντε της Βρετανίας τους έδωσε τη νίκη με λεπτούς τέσσερις βαθμούς.

«Ξέραμε ότι θα είχε χαμηλό σκορ, οπότε ο στόχος ήταν να κρατήσουμε τα πόδια μας ψηλά και κάναμε καλή απόδοση στα πιο δύσκολα τμήματα για να διατηρήσουμε το προβάδισμα όλη την ημέρα», είπε ο Bristow. «Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια – προπονούμασταν μαζί όλη την εβδομάδα και νομίζω ότι φάνηκε».

Στο βάθρο αγωνίστηκαν οι Νορβηγοί Mette Fidje (Sherco), Huldborg Barkved (TRRS) και Seline Meling (Beta) των οποίων η βαθμολογία τριάντα τριών ξεπέρασε τους γηπεδούχους Naomi Monnier (GASGAS), Alycia Soyer (TRRS) και Marine Aurieres ( GASGAS) κατά δύο μόρια.

Σε έναν διαγωνισμό FIM International Trophy με χαμηλή βαθμολογία, η ιαπωνική τριάδα Tomoyuki Ogawa (Honda), Seiya Ujikawa (Honda) και Tsuyoshi Ogawa (Beta) θριάμβευσε έναντι των άλλων δεκαεπτά εθνών που αγωνίστηκαν στη δεύτερη κατηγορία.

Ισοπαλία στην καθαρή μετά τον πρώτο γύρο με τους Γερμανούς Rodney Bereiter (Beta), Franz Kadlec (TRRS) και Paul Reumschussel (TRRS), η Ιαπωνία πρόσθεσε μόλις ένα βαθμό στο σύνολο της στον δεύτερο γύρο για να ολοκληρώσει την έκτη ημέρα καθαρή.
ethiniki-omada-trial-fim-gallia-agonas-paneuropaikos-france-amotoe-pippos-karetsos-pagonis

«Είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι», είπε ο Tsuyoshi Ogawa. «Είναι υπέροχο συναίσθημα να κερδίζεις για την Ιαπωνία».

Ξεκινώντας την ημέρα ως υπερασπιστής του πρωταθλητή, η Τσέχικη ομάδα των Martin Kroustek (TRRS), Martin Matejicek (GASGAS) και David Fabian (Beta) δεν μπόρεσε να επαναλάβει την περσινή φόρμα και έπρεπε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στα είκοσι πέντε.

Το FIM Challenge des Nations, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη σεζόν, είναι για ομάδες δύο αναβατών, μικτών φύλων και ήταν η Νορβηγία με τους Jone Sandvik (Sherco) και Ingeborg aurora Bergersen (Sherco) που κέρδισαν στα δεκαεπτά, δεκαέξι μακριά από την υπερασπιστή της πρωταθλήτριας Ιταλίας. των Mirko Pedretti (Beta) και Martina Brandani (Sherco).

«Είχαμε μια πολύ καλή μέρα», είπε ο Μπέργκερσεν. «Τα τμήματα δεν ήταν εύκολα, αλλά ήταν τέλεια για εμάς».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποτελέσματα των Αθλητών Εθνικής Ομάδας Trial, στο FIM Trial des Nations 2023 στην Γαλλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!