ENGINE POWER

F1: Μεγάλη επιστροφή από την Honda το 2026

F1: Η Honda πρόκειται να επιστρέψει στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων για την ομάδα της Aston Martin το 2026

honda-f1-epistrofi-2026-formula-one-formula1-gp-Honda-redbull
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

F1: Η Honda πρόκειται να επιστρέψει στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων για την ομάδα της Aston Martin το 2026. Η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στον στόχο της ομάδας, που έγινε το 2021, να αγωνιστεί για πρωταθλήματα εντός πέντε ετών. Η κίνηση είναι επίσης μια σημαντική στροφή για τη Honda, η οποία αποχώρησε από τη F1 μόλις στα τέλη του 2021, καθώς η εταιρεία παρέδωσε αυτό που θεωρήθηκε ως ο καλύτερος κινητήρας στο grid. Η συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, θα είναι αποκλειστική για την Aston Martin, η οποία προμηθεύεται επί του παρόντος κινητήρες πελατών από τη Mercedes, από την οποία προμηθεύονται επίσης το κιβώτιο ταχυτήτων και την ανάρτηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Aston Martin, Martin Whitmarsh, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας της McLaren μεταξύ 2008 και 2014, τόνισε γιατί χρειάζονταν τη συμφωνία του κατασκευαστή με τη Honda. «Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να κερδίζεις με συνέπεια πρωταθλήματα χωρίς μια πλήρη εργασιακή σχέση, γι’ αυτό λάβαμε αυτή την απόφαση», είπε.
Ο Whitmarsh πίστευε ότι η ικανότητα να ανταγωνίζεται στο μπροστινό μέρος του grid απαιτούσε έναν κατασκευαστή κινητήρων, και μαζί με αυτό η ομάδα έφερε όλα τα εξαρτήματα για κατασκευή στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιό τους και εγκαταστάσεις αεροδυναμικής σήραγγας στο Silverstone, το οποίο θα γίνει πλήρως λειτουργικό φέτος.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση», είπε. «Αυτό αφορά την ανάπτυξη αυτής της ομάδας. Σκοπεύσαμε να κερδίσουμε στη F1, αυτό σημαίνει να κερδίσουμε τους υπάρχοντες κατασκευαστές και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι.

«Η φύση της F1 είναι ότι αν θέλεις να κερδίσεις σημαίνει να νικήσεις τη Mercedes και είναι εξαιρετικά δύσκολο να νικήσεις έναν οργανισμό τόσο καλό όσο η Mercedes. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και επομένως πρέπει να έχετε την πλήρη ενοποίηση των εγκαταστάσεων, της διαδικασίας και της προσέγγισης.»

Η Aston Martin απολαμβάνει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό άνοιγμα για τη σεζόν 2023: είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τη Red Bull, με τον Fernando Alonso που έχει πάρει τέσσερις τρίτες θέσεις σε πέντε αγώνες. Ο Alonso έχει μια πραγματική ευκαιρία να κερδίσει την πρώτη του νίκη στη F1 για μια δεκαετία αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix του Μονακό, κάτι που θα ταιριάζει στις δυνάμεις του μονοθεσίου του.

Μα τα μάτια του: Γρηγόρη Κρίκη

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:
Μακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)
Αποτελέσματα του 40ου Ράλλυ Κένταυρος 2023|
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές
Ο Bezzecchi κερδίζει το 1000ο GP και ένας ήρωας γεννιεται
Isle of Man TT 2023: Οι 20 κορυφαίοι αναβάτες Supersport και το πρόγραμμα
Γεράσιμος Φιλιππάτος και δεν ξεχνώ…
Τα αποτελέσματα στον 3ο πανελλήνιο αγώνα Drift καθώς πάμε για Χίο
Exit mobile version