ENGINE POWER

F1:Ο Charles Leclerc χαρακτηρίζει DNF με Carlos Sainz ως ντροπή

Ο Sainz συγκρούστηκε με τον Oscar Piastri στην αρχή του αγώνα στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο Piastri να αποσυρθεί στον δεύτερο γύρο και ο Carlos Sainz αργότερα στον αγώνα στον 25ο γύρο
F1:Ο Charles Leclerc χαρακτηρίζει DNF με Carlos Sainz ως ντροπή

F1: Ο Charles Leclerc τερμάτισε στο P3 πίσω από τον Sergio Perez και τον Max Verstappen. Το γεγονός με τον Carlos Sainz ήταν ντροπή και αντιαθλητικό.

F1: Ο Charles Leclerc κατέκτησε το τρίτο του βάθρο της σεζόν σήμερα στο Βέλγιο τερματίζοντας P3. Ενώ ο Γάλλος είχε καλή πορεία, ο συμπαίκτης του Carlos Sainz δεν στάθηκε πολύ τυχερός. Ο Sainz συγκρούστηκε με τον Oscar Piastri στην αρχή του αγώνα στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο Piastri να αποσυρθεί στον δεύτερο γύρο και ο Carlos Sainz αργότερα στον αγώνα στον 25ο γύρο.

Στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα, ο Charles Leclerc εξέφρασε ότι ήταν ευχαριστημένος με τον ρυθμό που έδωσε το αυτοκίνητό του το Σαββατοκύριακο. Αν και ήταν ανεπαρκές για να ανταγωνιστεί τους Red Bulls, ο Leclerc είπε ότι αυτό που συνέβη με τον Carlos Sainz ήταν ντροπή.

«Είχαμε ένα πολύ θετικό Σαββατοκύριακο όσον αφορά τον ρυθμό. Πήγε καλά από την πλευρά μου. Κρίμα για τον Carlos καθώς είχαμε καλό ρυθμό, αλλά αν κοιτάξετε τη Red Bull – είναι ακόμα πολύ μπροστά από την άποψη της υποβάθμισης. Ο ρυθμός ήταν εκεί για να κρατήσει τον Lewis πίσω», είπε ο Leclerc μετά τον αγώνα

Μετά τη σύγκρουσή τους, η Ferrari ανέφερε ότι ο Sainz είχε πέντε τοις εκατό απώλεια στην αεροδυναμική ευστάθεια. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός προσπάθησε να συνεχίσει τον αγώνα του αλλά τελικά αναγκάστηκε να αποσυρθεί στον 25ο γύρο.

Ο Oscar Piastri της McLaren κάνει μια αναφορά στο Carlos Sainz για το περιστατικό στην αρχή του αγώνα

Ο Oscar Piastri είδε ένα ανατρεπτικό τέλος σε ένα κατά τα άλλα εκπληκτικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Βέλγιο μετά από μια πρόωρη σύγκρουση με τον Carlos Sainz. Ο Αυστραλός πρωτάρης ήρθε στη δεύτερη θέση στο σπριντ και είχε μια αξιοπρεπή αρχική θέση στο P5 στον σημερινό αγώνα.

Μετά την αποχώρησή του, ο Πιάστρι ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με τη μη διερεύνηση του συμβάντος από τη FIA. Πιστεύει ότι αυτός και ο Sainz θα μπορούσαν να είχαν χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά, με τους δύο οδηγούς να μην έχουν πολλές επιλογές.

«Έκανα καλή αρχή και πήρα τη μύτη μου δίπλα, και μετά όταν φτάσαμε στη ζώνη πέδησης. Ο Κάρλος κινείται λίγο προς τα δεξιά και κλειδώθηκε και έπρεπε επίσης να προσπαθήσω να το αποφύγω λίγο… Νομίζω ότι και οι δύο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα πράγματα κάπως διαφορετικά », είπε ο Πιάστρι.

Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε όλα τα άλλα αυτοκίνητα που τον περνούσαν αμέσως μετά τη σύγκρουση, ο Πιάστρι είπε, «Ναι, δεν ήταν διασκεδαστικό. Αυτό είναι σίγουρο… Θα το κοιτάξω πίσω περισσότερο και θα δω αν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά είναι κρίμα που στεκόμαστε εδώ και δεν είμαστε ακόμα σε καλό δρόμο.”

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!