ENGINE POWER

Το Grand Prix του Βελγίου «μάχεται για πολυετές συμβόλαιο» με τη F1

Το επόμενο βελγικό Grand Prix της Formula 1 θα είναι αναμφίβολα sold out. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο 6 Hours of Spa στις αρχές Μαΐου. Στο πλευρό του Spa GP, του Βέλγου υποστηρικτή, αυξάνουμε τις επαφές έτσι ώστε η F1 να επιστρέψει στις Αρδέννες το 2026 και τα επόμενα χρόνια.
Το Grand Prix του Βελγίου «μάχεται για πολυετές συμβόλαιο» με τη F1

110.000 θεατές, ο μέγιστος αριθμός που έχουν οριστεί από τις αρχές, αναμένεται να περιπλανηθούν στο σκηνικό των Αρδεννών κάθε μία από τις τρεις ημέρες που είναι προγραμματισμένες στα τέλη Ιουλίου για να παρακολουθήσουν τη βελγική εκπροσώπηση του τσίρκου της Formula 1.

«Υπάρχουν λιγότερες από 1.500 διαθέσιμες θέσεις », λέει η Vanessa Maes, η επικεφαλής της βελγικής εκδήλωσης.  Θα πρέπει να φύγουν τις επόμενες μέρες. Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, οι Ολλανδοί δεν θα είναι στην πλειοψηφία με λίγο λιγότερο από το 20% του κοινού. Σημειώνουμε μια ισχυρή επιστροφή των Άγγλων και των Γερμανών αλλά κυρίως των Γάλλων. Επιπλέον, υπάρχουν όλο και περισσότεροι Βέλγοι θεατές, ιδιαίτερα από τα βόρεια της χώρας. »

Για όσους φοβούνται να βιώσουν την κόλαση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που συναντούν κατά τη διάρκεια του 6 Hours of Spa, του βελγικού γύρου του WEC , οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας θέλουν να είναι καθησυχαστικοί. «Οι θεατές στο πρόσφατο 24 Hours of Spa παρατήρησαν ότι το εργοτάξιο στο χωριό Francorchamps δεν έχει τελειώσει. Ωστόσο, δεν εμποδίζει πλέον την κινητικότητα όπως συνέβη τον Μάιο. Οι δρόμοι θα είναι λειτουργικοί. »

to-grand-prix-tou-velgiou-machete-gia-polietes-simvoleo-me-ti-f1

Το Spa-Francorchamps θέτει τους όρους του

Παρεμπιπτόντως, υπενθυμίζεται στους κατόχους εισιτηρίων ότι πρέπει να αγοράσουν το πάρκινγκ τους μέσω διαδικτύου. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια επί τόπου. Κι αν ακόμα διστάζετε να πάτε στο πιο όμορφο σιρκουί του κόσμου, η επιβεβαίωση της άφιξης του Μπραντ Πιτ ίσως καταλήξει να σας πείσει. Ο σταρ του Χόλιγουντ έχει κρατήσει ακόμη και τα κουτιά στην κορυφή των κερκίδων αντοχής (όπου γινόταν ο τεχνικός έλεγχος από το RACB) για να εγκαταστήσει μερικά από τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν, ίσως, στην παραγωγή της ταινίας F1 που θα βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2025

Όσο για τους τοπικούς διοργανωτές, είναι πολύ αισιόδοξοι. Έτσι, για το επόμενο Grand Prix του Βελγίου θα διανεμηθεί δωρεάν αντηλιακό στους θεατές. Επιπλέον, το Spa Grand Prix εργάζεται για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εκδήλωσης.

«Το ημερολόγιο του 2025 προβλέπει ότι η F1 θα μας επισκεφτεί στις 27 Ιουλίου », επιβεβαιώνει η Vanessa Maes. Σε συμφωνία με τις πολιτικές αρχές, παλεύουμε να εξασφαλίσουμε ένα πολυετές συμβόλαιο χωρίς εναλλαγή από το 2026. Το γεγονός ότι ανανεώθηκε η προηγούμενη πολιτική πλειοψηφία (το κόμμα Ecolo κατέγραψε σοβαρή πτώση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, σημείωμα του συντάκτη. ) βοηθήστε μας σε αυτό. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι η Liberty Media είναι λογική στις οικονομικές της απαιτήσεις. Κάθε χρόνο, η Περιφέρεια της Βαλλονίας πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να αναπληρώσει το έλλειμμα στο Grand Prix του Βελγίου. Αυτό δεν πρέπει να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις. »

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Grand Prix του Βελγίου «μάχεται για πολυετές συμβόλαιο» με τη F1», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!