EXTRATIME

10 + 1 πασίγνωστα ελληνικά τραγούδια για να τη βγάλεις καθαρή με τον κορονοϊό

Το μόνο που έχεις να κάνει είναι να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες των ειδικών και έτσι θα έχεις πολλές πιθανότητες να μην σε αγγίξει καν ο Κορονοϊός.
10 + 1 πασίγνωστα ελληνικά τραγούδια για να τη βγάλεις καθαρή με τον κορονοϊό

Ο Κορονοϊός πλέον έχει εγκατασταθεί και στη χώρα μας και τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται με, ευτυχώς, αργό ρυθμό προς το παρόν. Εμείς θα την παλέψουμε με ελληνικά τραγούδια.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος και δε βοηθάει σε καμία περίπτωση, το λένε όλοι οι ειδικοί.

Το μόνο που έχεις να κάνει είναι να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες των ειδικών και έτσι θα έχεις πολλές πιθανότητες να μην σε αγγίξει καν ο Κορονοϊός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σχολαστικό πλύσιμο χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα αρκετές φορές τη μέρα και σίγουρα όταν αγγίζεις κάτι πιθανώς μολυσμένο ή πριν το φαγητό.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο χρόνος αυτός είναι σα να τραγουδάς δυο φορές το Happy Birthday to you. Γιατί να το κάνεις έτσι όμως οταν το ελληνικό πεντάγραμμο μας έχει χαρίσει κάποια διαχρονικά διαμάντια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν το δικο μας, ελληνικότατο, χρονόμετρο;

Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει απο τη μελετημένη σχολαστικά λίστα τραγουδιών που το Sportime ετοίμασε.

1. Sin boy x Madclip x Ypo x illeoo – Mama?

-No Video πλέον.

2. Μιχάλης Ρακιντζής – S.A.G.A.P.O

Κάθε φορά που τραγουδάτε το Say the magic world, Sagapo S.A.G.A.P.O υπολογίστε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Με δυο επαναλήψεις πιάνουμε το στόχο μας. Για να είστε σίγουροι μόλις τελειώσετε το τραγούδι κλείστε το μάτι σας στον καθρέφτη, όπως ακριβώς ο Μιχάλης Ρακιντζής έκανε στα εκατομμύρια κόσμου που ποτέ δεν κατάλαβαν πόσο μπροστά απο την εποχή του ήταν.

3. Σοφία Βόσσου – Ανοιξη

Μένουμε στη Eurovision με άλλο ένα διαχρονικό διαμάντι. Δυο φορές το “Θα’ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη” μέχρι το “στα ξαφνικά” και είστε καλυμμένοι. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και το παραμ παπαμ, αλλά δεν ειναι απαραίτητο σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας.

4. Εφη Θώδη – Γλύκα Γλύκα

https://www.youtube.com/watch?v=IH0H_UH1yyo

Ωραίο τραγούδι που μπορεί να σας παρασύρει και να θέλετε να το τραγουδήσετε ολόκληρο. Δε χρειάζεται ομως. Με το “Γλύκα γλύκα γλυκιά μου Γλύκα γλύκα γλυκιά μου, έλα στην αγκαλιά μου έλα στην αγκαλιά μου, Έλα έλα μικρό μου Έλα έλα μικρό μου, έλα έλα μωρό μου έλα έλα μωρό μου” είστε οκ. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως. Μην μπερδευτείτε με την version της Κέλλυς Κελεκίδου, γιατί ειναι πιο beat και πιο γρήγορη και θα τελειώσετε πριν τα 20 δευτερόλεπτα.

5. Ελλη Κοκκίνου – Μωρό μου sorry

Εύκολο τραγούδι που οι περισσότεροι θυμούνται. Επειδή πάει καιρός και μπορεί να μη θυμάστε, αυτοι ειναι οι στίχοι που αρκούν για τα 20 δευτερόλεπτα “Μωρό μου, sorry μα έχω βρει καλύτερο αγόρι, Κι εδώ τελειώνει το δικό μας story, Καιρός λοιπόν να μ’ αποχαιρετήσεις, Μωρό μου, sorry να συνεχίσεις κοίτα τη ζωή σου, Ανήκω αλλού, δεν είμαι πια δική σου, Προσπάθησε να ξεκολλήσεις, sorry”.

6. Σοφία Αρβανίτη – Μη μου μιλάς για καλοκαίρια

Ελπίζουμε όλοι ότι όταν θα έρθει η περίοδος που τα ραδιόφωνα θα το παίζουν ξανά ο κορονοϊος θα αποτελεί παρελθόν. Μέχρι τότε όμως το ρεφραιν θα μας βοηθήσει να πλύνουμε τα χέρια μας για όσο χρόνο χρειάζεται. Προσοχή, πρέπει να το πείτε ολόκληρο μαζι με το “μ’αγαπάααας” στο τέλος διαφορετικά θα σας βεγ λίγο λιγότερο απο 20 δευτερόλεπτα.

7. Μιχάλης Βιολάρης – Τηλλυρκώτισσα

Για τους Κύπριους φίλους κάτι εύκολο και παραδοσιακό. Το πρώτο κουπλέ μαζί με το είναι ακριβώς 20 δευτερόλεπτα και κάτι. Ο,τι πρέπει δηλαδή.

8. Αντζελα Δημητρίου – Μαργαρίτες

Ο Φοίβος με αυτό το τραγούδι σίγουρα δεν ήξερε ότι εκτός απο την συνεισφορά του στο ελληνικό πεντάγραμο έδινε και ένα απο τα καλύτερα ρεφραιν για το σωστό πλύσιμο των χεριών. Κάθε “μ’αγαπάει δε μ’αγαπάει και για μένανε πονάει” ειναι 10 δευτερόλεπτά και κάτι. 2 φορές και ξορκίζουμε τον κορονοϊό απο τα χέρια μας για πάντα.

9. Κώστας Μπιγαλης – Μικρή μου μέλισσα

https://www.youtube.com/watch?v=cR-PyKk9YYw

Τραγούδι φαινόμενο για την εποχή του αλλά και για το σκοπό που το χρειαζόμαστε σήμερα. Γιατί; Είτε χρησιμοποιήσεις τη γέφυρα είτε το ρεφραίν είσαι μέσα στους χρόνους που συνιστά ο ΠΟΥ.
Γέφυρα (σε αργό ρυθμό οπως ο Κώστας) : Πού ‘σουν μικρή, πού ‘σουν μικρή μου μέλισσα, χτες βράδυ που, χτες βράδυ που σε θέλησα, να πάρεις απ’ τη γύρη μου, της έκστασης εσύ το πανηγύρι μου.
Ρεφραίν (σε γρήγορο ρυθμό, όπως ο Κώστας) : Πού ‘σουν μικρή μου μέλισσα, το βράδυ που σε θέλησα, να πάρεις απ’ τη γύρη μου του πάθους ξυπνητήρι μου, Αχ μελισσούλα, μελισσάκι, πήγες σ’ άλλο λουλουδάκι, ποιος να ξέρει που κοιμάσαι, σε ποιαν αγκαλίτσα να ‘σαι.

10. Λένα Ζευγαρά – Έλα Έλα

Το τραγουδι αυτό δε θα μπορούσε να λείπει απο τη λίστα. Δυστυχώς δεν ειναι ακριβώς στους χρόνους που προτείνει ο ΠΟΥ, το ρεφραίν υπολείπεται των 20 δευτερολέπτων οπότε σίγουρα θα χρειαστεί να τραγουδήσετε λίγο ακόμα. Αν τραγουδήσετε δυο φορές το ρεφραιν θα φτάσετε περίπου τα 30 δευτερόλεπτα. Κακό δεν είναι βέβαια, αλλά αν βιάζεστε και τα 10 εξτρα δευτερόλεπτα ειναι σημαντικά για εσάς τότε καλύτερα να επιλέξετε κάποιο άλλο τραγούδι από τη λίστα.

BONUS – Μπομπ Σφουγγαράκης

Για τους μικρούς μας φίλους, και όχι μόνο, το πιο γνωστό τραγούδι της τελευταίας δεκαετίας. Το τραγούδι που ο χαβαλέμπορας της παρέας θα μνημονεύσει όταν ο σερβιτόρος θα ρωτήσει “είσαστε έτοιμοι”; Ξεκινάμε κατευθείαν με το “ποιος ζει στη θάλασσα σε ανανά” και τελειώνουμε με το “τετραγωνοπαντελονής”. 20 δευτερόλεπτα και κάτι. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μπορείτε να πείτε και το “Είσαστε έτοιμοι, δε σας ακούω, ωωωω” για να αυτο-εμψυχωθείτε.

Ηρθε η ώρα τώρα να αφήσεις το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, το κινητό ή το tablet και να πας να πλύνεις τα χέρια σου για να συνηθίζεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «10 + 1 πασίγνωστα ελληνικά τραγούδια για να τη βγάλεις καθαρή με τον κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.