Sportime.gr - Ειδήσεις, Αγώνες, Βαθμολογίες, Στατιστικά, Ομάδες, Παίκτες
EXTRATIME

Αυτή είναι η 5η γεύση εκτός από αλμυρό, γλυκό, πικρό και ξινό – Έρχεται από την Ιαπωνία

Η 5η γεύση που προκαλεί συζητήσεις

Η 5η γεύση που προκαλεί συζητήσεις
Αυτή είναι η 5η γεύση εκτός από αλμυρό, γλυκό, πικρό και ξινό - Έρχεται από την Ιαπωνία
Συντάκτης: Παύλος Ροδίτης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Υπάρχει 5η γεύση. Κι όμως. Εδώ και καιρό.

Το ουμάμι είναι μία από τις πέντε βασικές. Μαζί με το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό και το πικρό. Η λέξη ουμάμι προέρχεται από τα ιαπωνικά και σημαίνει ευχάριστη, γευστική.

Προσδίδει μια πλούσια, γεμάτη, στρογγυλή και σαρκώδη γεύση. Συνήθως σχετίζεται με τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.

Οφείλεται κυρίως στην παρουσία γλουταμινικού οξέος. Και άλλων νουκλεοτιδίων όπως ινοσινικό και γουανιλικό οξύ.

Μερικές κοινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ουμάμι είναι:

Ανακάλυψη και Επιστημονική Αναγνώριση

Η έννοια του ουμάμι ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιάπωνα χημικό Kikunae Ikeda Ο συνδυασμός με άλλη γεύση ενισχύει την απόλαυση ενός πιάτου.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Exit mobile version