ΑΤΖΕΝΤΑ

15 Απριλίου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου.
15 Απριλίου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Στις 15 Απριλίου κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί από το 2012 ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης. Μία ημέρα σημαντική για να μας υπενθυμίσει την σημασία που έχει η τέχνη στις ζωές των ανθρώπων και την εξέλιξη της κοινωνίας και του πολιτισμού τους.

Η καθιέρωση της ημέρας έγινε με απόφαση του Διεθνή Οργανισμού Τέχνης (IAA) μετά από πρόταση της Τουρκίας. Από το 2019 και έπειτα η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Η επιλογή της ημέρας δεν έγινε τυχαία. Στις 15 Απριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του ίσως πιο γνωστού, εμβληματικού και επιδραστικού καλλιτέχνη όλων των εποχών.

Την ημέρα αυτή μάλιστα, πέρα από τους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις για την προώθηση της τέχνης και της επισήμανσης του ρόλου που κατέχει στην επικοινωνία των ανθρώπων και την έκφρασή τους, τιμάτε και ο ίδιος ο Ντα Βίντσι. Ο ίδιος θεωρείται σύμβολο του καλλιτεχνικού κόσμου με τη Μόνα Λίζα και τον Μυστικό Δείπνο να αποτελούν μέχρι σήμερα δύο από τα πιο εμβληματικά έργα ζωγραφικής.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.