ΑΤΖΕΝΤΑ

2012: Ο Διομήδης Άργους κατακτά το Challenge Cup (vid)

Στις 28/5 2012 Ο Διομήδης Άργους κατακτά το Challenge Cup στο χάντμπολ, μετά τη «γλυκιά» ήττα του με 22-20 στην Ελβετία από τη Βάκερ Τουν.
2012: Ο Διομήδης Άργους κατακτά το Challenge Cup (vid)

Ιστορική στιγμή για το ελληνικό χάντμπολ το 2012 (28/5) και τον ελληνικό αθλητισμό ειδικότερα, καθώς ο Διομήδης Άργους έφτασε στην κατάκτηση του Challenge Cup

Η ομάδα του Δημητρούλια γνώριζε «γλυκιά» ήττα με 22-20 από την Βάκερ Τουν στην Ελβετία, καθώς η κούπα κατέληγε σε ελληνικά χέρια. Κι αυτό  αφού στο πρώτο παιχνίδι ο Διομήδης Άργους είχε επικρατήσει με ένα γκολ παραπάνω (26-23)!

Με 25 δευτερόλεπτα για τη λήξη της αναμέτρησης η θεά τύχη αποφασίζει πως αυτός ο τελικός πρέπει να μείνει αξέχαστος σε όλους και να κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Μαραγκός ξεγλιστράει από την άμυνα της Βάκερ νικάει και τον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι για ακολουθήσει η φάση που θα μείνει χαραγμένη στο νου όλων. Ένα σουτ, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ένα τρόπαιο.

Η ώρα του κέρβερου Χριστόφορου Νούνγκοβιτς έχει φτάσει. Με μία απίστευτη επέμβαση βροντοφωνάζει «είναι δικό μας» και το πανηγύρι αρχίζει μπροστά στους παγωμένους Ελβετούς.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ σε συλλογικό επίπεδο και παράλληλα το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά επαρχιακή ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα.

2012: Ο Διομήδης Άργους κατακτά το Challenge Cup (vid)

Διομήδης Άργους: Τα επινίκια στην Ελλάδα

Οι δρόμοι στο Άργος γεμίζουν από κόσμο που παραληρεί από χαρά. Όλη η αποστολή στην Ελβετία περιμένει ότι θα υπάρχει κόσμος να τους υποδεχτεί αν και η ώρα άφιξης στο Άργος δε βολεύει καθόλου και προβληματίζει.

Τα καταστήματα θα είναι ακόμα ανοικτά με πολλούς να δουλεύουν, είναι παραμονή εξετάσεων και τα παιδιά θα διαβάζουν και θα είναι στα φροντιστήρια ακόμα. Δεν τους περνούσε από το νου αυτό που θα αντίκριζαν την επόμενη ημέρα.

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημχ.), 14-13, 17-16, 22-20

ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ ( Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 7, Ντάχλερ 3, Ισαίλοβιτς, Φράνιτς 7, Μπούρι, Κασπάρ 1, Φριέντλι, Βον Ντεσβάντεν 4, Χες, Βίνκλερ, Ράτχέμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσλμαν.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ( Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 1, Μάλλιος 9, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 3.

Διαιτητές: Βολόντκοφ- Ζότιν (Ρωσία), Παρατηρητής: Γιόρσταντ (Νορβηγία)
Κόκκινη: Μεγαλοοικονόμου 52:31, δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 3/3-1/1.

Το ιστορικό Φ.Α.: Βάκερ Τουν – Διομήδης Άργους 22-20

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2012: Ο Διομήδης Άργους κατακτά το Challenge Cup (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.