ΑΤΖΕΝΤΑ

2017 (18/11): Πεθαίνει ο «Ηρακλής τσέπης», Ναίμ Σουλεϊμάνογλου (vids)

Στις 18 Νοεμβρίου του 2017 πεθαίνει ο αρσιβαρίστας Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε ηλικία μόλις 50 ετών. Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.
2017 (18/11): Πεθαίνει ο «Ηρακλής τσέπης», Ναίμ Σουλεϊμάνογλου (vids)

Σαν σήμερα, στις 18 Νοεμβρίου του 2017, πεθαίνει ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ένας από τους κορυφαίους αρσιβαρίστες όλων των εποχών.

Ήταν μόλις 50 ετών και είχε διαγράψει μια λαμπρή καριέρα την 15ετία 1985-2000, αγωνιζόμενος στις κατηγορίες των 60, 62 και 64 κιλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Πολυτεχνείο: Συγκλονιστική μαρτυρία του φωτορεπόρτερ της εισβολής του τανκ (vid)

Ο Σουλεϊμάνογλου ήταν γεννημένος στο Ptichar της Νότιας Βουλγαρίας, αλλά πολιτογραφήθηκε Τούρκος.

Ο επονομαζόμενος και «Ηρακλής τσέπης» είχε κατακτήσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (το ’88 στη Σεούλ, το ’92 στη Βαρκελώνη και το ’96 στην Ατλάντα), επτά χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και δύο σε ευρωπαϊκό με τις δύο χώρες που εκπροσώπησε.

Παράλληλα είχε ανακηρυχθεί αρσιβαρίστας της χρονιάς το 1984, το 1985 και το 1986. Ήταν μόλις 15 ετών όταν έσπασε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, για να ακολουθήσουν ακόμη 45!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1996 (Ατλάντα) αποτέλεσαν ουαστικά τον τελευταίο μεγάλο αγώνα του, καθώς κέρδισε ένα τρίτο χρυσό μετάλλιο. Σε εκείνο τον αγώνα ιστορική έμεινε η κόντρα του με τον δικό μας Βαλέριο Λεωνίδη. Οι δυο τους κατέρριψαν πέντε παγκόσμια ρεκόρ σε μια από τις κορυφαίες μάχες στην ιστορία του αθλήματος.

«Μόλις γίνατε μάρτυρες του μεγαλύτερου ανταγωνισμού στην ιστορία της άρσης βαρών»,  είχε σημειώσει ο δημοσιογράφος Κεν Τζόουνς της εφημερίδας London Independent.

Ο Σουλεϊμάνογλου «έφυγε» από τη λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία είχε υποβληθεί. Συγκεκριμένα υποβλήθηκε στην επέμβαση στις 6 Οκτωβρίου, όμως στις 11 Νοεμβρίου χρειάστηκε παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία λόγω οιδήματος που εμφάνισε. Έτσι υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, όμως δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη στις 18 Νοεμβρίου του 2017.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2017 (18/11): Πεθαίνει ο «Ηρακλής τσέπης», Ναίμ Σουλεϊμάνογλου (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.