ΑΤΖΕΝΤΑ

27 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Ουίσκι

27 Μαρτίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Ουίσκι.
27 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Ουίσκι

Σαν σήμερα, στις 27 Μαρτίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Ουίσκι προς τιμήν του Μάικλ Τζάκσον.

Η ημέρα θεσπίστηκε προς τιμήν του διάσημου συγγραφέα και γευσιγνώστη ουίσκι, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του ένα χρόνο πριν, το 2007, από επιπλοκές στην υγεία του που προκλήθηκαν λόγω της χρόνιας μάχης του με την ασθένεια Πάρκινσον.

Έτσι φίλοι και θαυμαστές του θρυλικού συγγραφέα θέλοντας να τον τιμήσουν αλλά και να καλλιεργήσουν συνείδηση και ευαισθητοποίηση για την ασθένεια Πάρκινσον θέσπισαν την Διεθνή Ημέρα Ουίσκι να εορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του συγγραφέα, στις 27 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε συναδέλφους του, του ειδικού Τύπου και πρωτογιορτάστηκε το 2009, κατά την διάρκεια ενός φεστιβάλ ουίσκι στην βόρειο Ολλανδία.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην γιορτή του δημοφιλούς ποτού ενθαρρύνονται να πιούν ένα ποτήρι ουίσκι και να καταθέσουν τον οβολό τους στην μάχη για την καταπολέμηση της νόσου του Πάρκινσον, που ήταν η αιτία θανάτου του Τζάκσον το 2007.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.