ΑΤΖΕΝΤΑ

3 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας εορτάζεται για να διαδώσει το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξει ένας κόσμος χωρίς την πλαστική σακούλα.
3 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας

 

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας (International Plastic Bag Free Day ) γιορτάζεται, σήμερα, στις 3 Ιουλίου.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουλίου με πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα μέσα από αυτό τον ξεχωριστό εορτασμό. Θέλουν να καταλάβει οι πολίτες πως ένας κόσμος χωρίς πλαστικές σακούλες είναι εφικτός.

Ο κάθε ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί περίπου 176 σακούλες το χρόνο. Από τις συνολικά 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται σήμερα ετησίως στην ΕΕ, 8 δισεκατομμύρια καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον, με καταστροφικές συνέπειες για τα οικοσυστήματα. Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η συνολική παραγωγή πλαστικών στην Ευρώπη μπορεί να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, εάν η κατανάλωση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Από μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι 100 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τις θάλασσες μας και αποτελούν το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να προκαλεί.

Επιπλέον, ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις πλαστικές σακούλες, ενώ απειλούνται 267 είδη θαλάσσιων οργανισμών από την κατάποση πλαστικών σακουλιών. Σε πολλές χώρες έχει περιοριστεί νομοθετικά η χρήση της πλαστικής σακούλας και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «3 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.