ΑΤΖΕΝΤΑ

4 Σεπτεμβρίου: Ιδρύεται ο τεχνολογικός κολοσσός «Google»

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Σεπτεμβρίου του 1998, όταν και δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια ο τεχνολογικός κολοσσός «Google». Πριν από 22 χρόνια λοιπόν, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν  αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρία κατά τη διάρκεια του διδακτορικού τους, που έμελλε να γίνει μία από τις πιο γνωστές στον πλανήτη, αν όχι η πιο γνωστή....

4 Σεπτεμβρίου: Ιδρύεται ο τεχνολογικός κολοσσός «Google»
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Σεπτεμβρίου του 1998, όταν και δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια ο τεχνολογικός κολοσσός «Google».

Πριν από 22 χρόνια λοιπόν, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν  αποφάσισαν να ιδρύσουν την εταιρία κατά τη διάρκεια του διδακτορικού τους, που έμελλε να γίνει μία από τις πιο γνωστές στον πλανήτη, αν όχι η πιο γνωστή. Google

Αρχικά το Google ήταν μία μηχανή αναζήτησης, με το όνομα της να προέρχεται από τον αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέιτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».

Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Προφανώς το μέγεθος του Goοgle ήταν πολύ μικρό στη αρχή, αφού έρχεται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu, ενώ το domain για κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (4/9)

Από κει και πέρα τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν όλο και καλύτερα, με αποτέλεσμα ένα χρόνο αργότερα, να συγκεντρωθεί 1 εκατομμύριο δολάρια από επενδυτές, προκειμένου να δημιουργηθεί η εταιρία.

Το 1999 ήρθε χρηματοδότηση που άγγιξε τα  25 εκατ. δολάρια. Στα μέσα της ίδιας χρονιάς επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως.

Πλέον η Google είναι μία εταιρία που εκτός της μηχανής αναζήτησης, έχει πιάσει σχεδόν κάθε τεχνολογικό τομέα, από τηλεοράσεις, smartphones, tablets και ότι σχεδόν χρησιμοποιεί καθημερινά ο άνθρωπος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλέον η Google αξίζει περισσότερα από 632 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα αστρονομικό ποσό αν σκεφτεί μάλιστα κανείς από που ξεκίνησε.

Exit mobile version