ΑΤΖΕΝΤΑ

Champions League: Ο τελικός της Αθήνας και η εκδίκηση της Μίλαν (vid)

Μία μέρα σαν σήμερα το 2007 η Μίλαν νίκησε με σκορ 2-1 τη Λίβερπουλ στην Αθήνα, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μία μέρα σαν σήμερα το 2007 η Μίλαν νίκησε με σκορ 2-1 τη Λίβερπουλ στην Αθήνα, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τον τελικό του Champions League που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, όπου η Μίλαν έμελλε να επικρατήσει της Λίβερπουλ δυο χρόνια μετά το «δράμα» της Κωνσταντινούπολης και να κατακτήσει το 7o Κύπελλο της ιστορίας της.

Ήταν σαν σήμερα, 23 Μαΐου 2007, δυο μέρες πριν την επέτειο δυο χρόνων και η Μίλαν βρέθηκε στον τελικό με πολλούς από τους ίδιους πρωταγωνιστές και με τον ίδιο προπονητή, τον Κάρλο Αντσελότι.

Παρότι η Λίβερπουλ είχε τις ευκαιρίες της με τον Τζέραντ και τον Κόιτ, στο 45’ο Ιντζάγκι με αμφισβητούμενο γκολ, αφού η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του, νίκησε τον Ρέινα κι έκανε το 1-0. Στην επανάληψη η Λίβερπουλ πίεσε, δίχως να πετύχει κάτι, μέχρι το 82’ όταν και πάλι ο «Πίπο» έκανε το 2-0 και… τρελάθηκε πανηγυρίζοντας με τους τιφόζι στις κερκίδες. Ο Κόιτ μείωσε στο 89’, όμως η αντίδραση των Άγγλων περιορίστηκε εκεί.

Οι συνθέσεις:

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Όντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι (80’ Καλάντζε), Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (92’ Φαβάλι), Κακά, Ιντζάγκι (88’ Τζιλαρντίνο)

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν (88’ Αρμπελόα), Κάραγκερ, Άγκερ, Ρίισε, Αλόνσο, Μασεράνο (78’ Κράουτς), Πέναντ, Ζέντεν (59’ Κιούελ), Τζέραρντ, Κόιτ

Exit mobile version